The Longest Daycare

Bekijk het Oscargenomineerde avontuur van Maggie Simpson.

Dit jaar zijn vijf korte animatiefilms genomineerd voor een Oscar. Een van hen is Maggie Simpson in ‘The Longest Daycare’, het enige filmpje dat gebaseerd is op een bestaande en bekende televisieserie (The Simpsons, duh).

Het verhaal speelt zich af in Ayn Rand School for Tots, een kinderdagverblijf waar Maggie wordt achtergelaten door haar moeder. In de school voor jonge genieën en minder getalenteerd grut ontmoet Maggie haar eeuwige rivaal Gerald Samson (de baby met de doorlopende wenkbrauw) en dat zorgt voor een spannend avontuur.

De korte film werd geregisseerd door David Silverman en ging in de bioscoop vooraf aan Ice Age: Continental Drift. Opvallend is dat The Longest Daycare in de filmzalen ook in 3D werd vertoond. Belgische lezers die de korte film liever op tv bekijken, kunnen zondag 17 februari afstemmen op VIER, waar The Longest Daycare na The Simpsons als extraatje wordt uitgezonden (om 15.10u).

Tip: Na de credits komt nog een typische Simpsons-boodschap.

The Longest Daycare

(Met dank aan Steven voor de tv-tip)

Lees ook:Trailer The Longest Daycare
Lees ook:Simpsons-filmpje in 3D voor Ice Age 4
Lees ook:Geanimeerde nominaties voor de Oscars
Lees ook:10 Oscarkandidaten voor Korte Animatiefilm
Lees ook:Geanimeerde Oscarwinnaars

2 reacties op “The Longest Daycare

  1. max

    Haha leuk filmpje moeten ze vaker doen een short voor een film!

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    Geinig filmpje, maar ik denk niet dat het de Oscar gaat winnen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.