To This Day

Bekijk de mooie, ontroerende animatiefilm over pesten en de gevolgen ervan.

Als kind werd Shane Koyczan veel gepest, iets wat hem flink wat psychologische littekens bezorgde. Als volwassene gebruikt hij die pijnlijke ervaringen als brandstof voor poëtische teksten, waarvan eentje nu ook een korte animatiefilm kreeg.

Omdat Koyczan helaas niet de enige is, werd een video gecreëerd die als materiaal kan dienen voor scholen of families. Om het universele pestgedrag aan te pakken en hopelijk meer getraumatiseerde slachtoffers te voorkomen. Het resultaat is een erg pakkende, persoonlijke video.

De korte animatiefilm is een productie van de Canadese studio Giant Ant. Heel wat mensen werkten samen aan de video. Die bestaat uit allemaal kleine stukjes van twintig seconden. De fragmenten werden gemaakt door verschillende animators. Het filmpje staat nog maar enkele dagen online en werd ondertussen al ruim 2,5 miljoen keer bekeken.

Meer informatie over het project vind je hier en hier.

Korte animatiefilm To This Day

(Via Upworthy)

Lees ook:Tip: Ga nooit uit eten met Jan Švankmajer
Lees ook:Korte animatiefilm: Pencilhead
Lees ook:Korte animatiefilm: Sunday
Lees ook:Gratis Belgische animaties in Gent
Lees ook:Zo Mooi Als Jij met Nederlandse animatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.