Everything I Can See From Here

Een potje voetbal loopt uit de hand in deze mooie, korte animatiefilm.

In een grijze wereld verdrijven een man en een jongen de tijd door een bal heel hoog in de lucht te trappen, terwijl ze ondertussen een enthousiaste hond uit de buurt proberen te houden. Hun spelletje wordt echter bruut verstoord door een onverwachte gast…

Everything I Can See From Here werd geregisseerd door Sam Taylor en Bjørn-Erik Aschim, die samen voor de Londense animatiestudio The Line werken. De voorbije jaren offerden ze heel wat van hun avonden, weekends en vrije dagen op om de film te maken. Zonder budget, maar wel met de hulp van een groepje bevriende animators slaagden ze erin om de korte animatiefilm op twee jaar tijd af te werken. Behalve de ‘tegendraadse’ beeldverhouding spelen de makers ook met het verwachtingspatroon en proberen ze de kijker te verrassen.

De korte film is grotendeels gemaakt met handgetekende animatie (digitaal getekend in TVPaint en Flash) en een beetje computeranimatie (Maya voor het hoofd van de alien). Onderaan kun je een korte making-of bekijken. Meer over de studio vind je op deze site.

Everything I Can See From Here

Making-of

(Via io9)

Lees ook:Indrukwekkend soloproject: Meet Meline
Lees ook:Mac ‘n’ Cheese: Supermarket
Lees ook:Duet
Lees ook:Little Freak
Lees ook:Levensecht avontuur met Coyote en Road Runner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.