The Super Rope Solution

Bekijk de Nederlandse animatie die tot beste afstudeerfilm werd gekroond.

Twee jaar geleden studeerde Auke de Vries af als bachelor aan de AKV | St. Joost in Breda met een korte animatiefilm over een een man die ervoor zorgt dat hij nooit meer uit zijn stoel hoeft op te staan. Honger? Dorst? Vermoeid? Met een ruk aan een touw is het zo gepiept. Het lijkt een geniale oplossing, maar de gemakzucht van de man is niet zonder gevaar…

Met uitzondering van het muzikale aspect (Tobias Borkert en Peter-Paul Timmermans) werd alles vanaf het eerste idee tot de uiteindelijke animatie door Auke zelf gemaakt, al benadrukt hij wel dat de feedback van klasgenoten heel belangrijk was.

Hoewel het resultaat niet als een zwaarwichtige film is bedoeld, zit er in de korte film toch wat kritiek op de consumptiemaatschappij en luiheid van sommige mensen. Inspiratie vond de maker in films, de fantasievolle Rube Goldbergmachines en de soms hilarische televisieprogramma’s die mensen allerlei (nutteloze) producten proberen aan te smeren.

Omdat hij niet zo van fotorealistische 3D-animaties houdt, ging Auke op zoek naar een eigen stijl en gaf hij zijn animatie een getekende look. Omdat hij dol is op 2D, wilde hij in de film zijn eigen tekenstijl nabootsen met computeranimatie – al zitten er ook getekende gedeeltes in verwerkt.

The Super Rope Solution leverde Auke in 2011 de TENT Academy Award op, een bekroning voor de beste afstudeerfilm van Nederland. Eerder verscheen zijn leuke pompoenanimatie op onze site. Meer informatie en afbeeldingen (waaronder artwork en storyboards) voor The Super Rope Solution vind je op deze website. Een kijkje op het productieproces van de korte animatiefilm biedt deze blog.

Korte animatiefilm The Super Rope Solution

The making-of

Lees ook:Monsterpompoenen in stop motion
Lees ook:Nominaties voor animatiecompetities N(O)FF bekend
Lees ook:Hamster uit Bolt in kortfilm Super Rhino
Lees ook:Korte animatiefilm: Plato
Lees ook:Super dingt mee naar een Oscar

2 reacties op “The Super Rope Solution

  1. DragonMaster

    Mooi gemaakt. Ik vond die pompoenen film ook al leuk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.