Aurora

Horror met een leuke twist. Bekijk de korte tekenfilm uit Nederland.

Aurora was een van de vier Ultrakort-films die tijdens de zomer van 2012 in de Nederlandse Pathé-bioscopen voorafging aan een grote speelfilm. Het filmpje draaide nadien op verschillende festivals en vanaf nu kan ook het internetpubliek ervan genieten.

De korte animatiefilm werd geregisseerd door Aimée de Jongh, geschreven door Jantiene de Kroon en geproduceerd bij animatiestudio Mooves. In Aurora baant het gelijknamige hoofdpersonage zich een weg door een griezelig bos, waar Witte Wieven de streek onveilig maken.

Het spannende tekenfilmpje (onderaan te bekijken) is niet alleen mooi gemaakt, maar krijgt op het einde een onverwacht grappige ontknoping. De Jongh – het tekentalent achter de komische krantenstrip Snippers – studeerde in 2011 af aan de Willem de Kooning Academie. Haar ontroerende laatstejaarsfilm One Past Two werd in 2012 bekroond met de WDKA Maaskantprijs.

Helemaal onderaan vind je een interessante making-of. De camera neemt een blik achter de schermen van de studio en de makers van de tekenfilm komen ook even aan het woord. Zo leer je dat de productie van de korte film niet helemaal vlekkeloos verliep en dat er zelfs bij een korte film van twee minuten erg veel komt kijken.

Meer over de korte film vind je op deze website.

Korte animatiefilm Aurora

Achter de schermen van Aurora

Lees ook:Aurora is genomineerd voor VERS Awards
Lees ook:Stage-oproep voor Ultrakort-film Aurora
Lees ook:One Past Two, een bijzonder poëtische afstudeerfilm
Lees ook:Interactieve trailer voor De Vriend
Lees ook:Korte animatiefilm: Sally the Dog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.