Fear of Flying

Bekijk de bekroonde korte animatiefilm over een bange vogel.

Fear of Flying, de korte film die werd geschreven en geregisseerd door de Ierse animator Conor Finnegan, is online te bekijken. Het verhaal draait om Dougal, een kleine vogel die niet durft te vliegen. Omdat hij bang is om neer te vallen, vliegt hij niet met de andere vogels mee naar het zuiden.

De korte film won de voorbije jaren meer dan tien prijzen op allerlei animatiefestivals in Europa en ver daarbuiten (waaronder Anima in België en LA Shorts Fest in de Verenigde Staten).

Het bijzondere is echter dat Fear of Flying geen typische animatiefilm is. Het schattige filmpje mag er dan wel uitzien als een stop-motionfilm, maar is eigenlijk een liveactionfilm die gemaakt werd met poppen die door acteurs werden bewogen. Sommige elementen, zoals de pootjes en de snavels van de vogels, werden later met 2D- en 3D-animatie toegevoegd.

De regisseur vertelde in een interview dat de liveactionopname van de poppen-op-stokjes vijf dagen duurde (met veertien mensen die tien uur per dag werkten), maar in het totaal werd er – van script tot eindresultaat – negen maanden aan de korte film gewerkt. De poppen werden gemaakt door Renate Henschke en de sets door Fallover Bros. Helemaal onderaan vind je een erg korte making-of, maar op de films officiële website en op deze pagina vind je een heleboel interessante foto’s die een blik achter de schermen werpen.

Korte film Fear of Flying

Blik achter de schermen

Lees ook:SpongeBob in stop motion
Lees ook:Het geanimeerde jaaroverzicht van 2010
Lees ook:Korte animatiefilm: Wing
Lees ook:The Art of Frankenweenie Exhibition
Lees ook:Bekende stemmen in The Lorax

Eén reactie op “Fear of Flying

  1. Lienne

    Grappig, ik bedacht vroeger vaak dit soort verhalen (toen ik 8 jaar was of zoiets), altijd over beesten en beroepen die iets niet konden wat ze eigenlijk zouden moeten kunnen. Zo ook over een vogel die niet durfde te vliegen en een aap die niet kon klimmen. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.