Mac ‘n’ Cheese: Supermarket

Bekijk de dolle animatiefilm van Nederlandse bodem.

Elk jaar werken het Nederlands Filmfonds en bioscoopketen Pathé samen om vier korte animatiefilms te financieren. Die worden dan als voorfilm gekoppeld aan de release van een grote Hollywoodfilm.

Bezoekers van de zombiefilm World War Z werden afgelopen zomer getrakteerd op Mac ‘n’ Cheese: Supermarket. De korte film brengt een nieuw avontuur voor het komische duo uit de afstudeerfilm van enkele HKU-studenten. Dat filmpje verscheen in 2011 en werd een ware internethit die ondertussen al meer dan twee miljoen keer werd bekeken.

In dit tweede deel proberen de twee vrienden wat bij te verdienen om op vakantie te gaan. Ze krijgen een baantje bij de lokale supermarkt, maar hun eerste werkdag verloopt uiteraard niet zonder problemen… Het waanzinnige resultaat kun je onderaan in dit bericht bekijken.

Mac ‘n’ Cheese: Supermarket werd gemaakt bij de Nederlandse animatiestudio Colorbleed en is een productie van il Luster. Tom Hankins, Gijs van Kooten, Roy Nieterau en Guido Puijk, de makers van de originele studentenfilm, werden dit keer bijgestaan door Sander Bultman, Anna Kriegl en Rutgher Jousma.

Mac ‘n’ Cheese: Supermarket

Mac ‘n’ Cheese – (shot breakdown 01: admiringTV)

Lees ook:Ultrakort – Mac ‘n’ Cheese: Supermarket
Lees ook:Achter de schermen van Mac ‘n’ Cheese
Lees ook:Ultrakort-films 2013 bekend
Lees ook:Eerste beelden Ultrakort 2013
Lees ook:Rick and Morty online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.