Junkyard

Bekijk de bekroonde film van eigen bodem.

Vanaf vandaag is Junkyard online te bekijken. De aangrijpende, korte animatiefilm draait om een man die in de metro door een junkie wordt beroofd en neergestoken. Terwijl hij ineenzakt en het leven uit zijn lichaam verdwijnt, flitsen de herinneringen uit zijn jeugd aan zijn ogen voorbij.

Junkyard draaide op tientallen filmfestivals verspreid over de hele wereld (van Canada tot China) en sleepte meer dan twintig prijzen in de wacht, zowel binnen als buiten Europa. Dat de film de shortlist voor de Oscar niet haalde, blijft echter een mysterie.

De korte animatiefilm is het resultaat van meer dan zes jaar werk en werd geschreven, geregisseerd en gecomponeerd door de Nederlander Hisko Hulsing. Samen met de Belg Stefan Vermeulen nam hij het grootste deel van de handgetekende animatie voor zijn rekening. De Nederlandse studio Polder Animation werkte mee aan de stukjes computeranimatie. Junkyard is een coproductie van il Luster (Nederland) en Cinété Film (België).

In eigen land werd Hulsing vorig jaar bekroond met de eerste Vakprijs voor Nederlandse Animatie, vanwege de indrukwekkende olieverfschilderijen die hij als achtergronden dienden. Die schilderijen, lijntesten, storyboards en meer zijn terug te vinden bij de extra’s op de dvd. Recent werkte Hulsing mee aan de eveneens geschilderde achtergronden voor de piratenfilm Last Hijack, die deze week in première gaat in Berlijn.

Junkyard

Lees ook:Trailer voor Nederlandse Junkyard
Lees ook:Junkyard is Nederlandse Oscarinzending
Lees ook:Nederlandse Junkyard verovert Canada
Lees ook:Belgische en Nederlandse winnaars op Stuttgart
Lees ook:Nederlandse piratenprent naar Berlijn

Eén reactie op “Junkyard

  1. Reggie

    Inderdaad een erg knappe short film

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.