Duet

Erg mooie animatie van meester Glen Keane.

In 2012 ging animator Glen Keane weg bij Disney. 37 jaar werkte hij voor de animatiestudio aan topfilms als The Rescuers, The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin en Tarzan.

Nu, ruim twee jaar later, pakt Keane met iets nieuws uit. Hij heeft de kans gekregen om aan iets experimenteels mee te werken voor ATAP van Google. Veel studio’s maken animaties voor het grote scherm, maar de Spotlight Stories zijn bedoeld als “interactieve, uitgebreide verhalen voor smartphones”.

De korte film heet Duet en werd met handgetekende animatie gemaakt. Ouderwetse pracht, maar met moderne technieken zal ervoor gezorgd worden dat er een interactief element aan de korte film wordt toegevoegd voor een bijzondere beleving op mobiele apparaten (Android). Het resultaat van een jaar werk wordt later uitgebracht. In afwachting daarvan zijn de animatiefilm en de making-of wel al online te bekijken.

Video: making-of (vanaf 00:00) en film (vanaf 11:22)

Lees ook:Michelle Pfeiffer de gemene heks in Rapunzel?
Lees ook:Glen Keane verlaat Walt Disney
Lees ook:Knappe trailer voor Adam and Dog
Lees ook:Teaser voor Mushka
Lees ook:Korte animatiefilm: Sheeped Away

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.