Twee animaties geselecteerd voor KORT!


Vandaag publiceerde de Nederlandse omroep NTR de lijst van kortfilmplannen die dit jaar als onderdeel van het initiatief KORT! gemaakt gaan worden. Twee van de tien projecten zijn animaties.

Naast de uitslag van de Oscars vandaag, waarbij bekend werd dat de Nederlandse A Single Life tot de vijf genomineerde korte animatiefilms behoort, verbleekt ander nieuws natuurlijk een beetje. Maar toch, het nieuws dat er dit jaar twee van de tien KORT! projecten animatie zijn (in plaats van één vorig jaar), dat is goed nieuws.

Uit maar liefst 117 inzendingen zijn Job, Joris & Marieke met Otto en Mascha Halberstad met Zwanger uitgekozen. Zij krijgen maximaal 18 maanden de tijd en een budget van €73.500 om de 5 tot 10 minuten durende films te realiseren. De films beleven tijdens het Nederlands Film Festival eind dit jaar of volgend jaar hun bioscooppremière en worden door de NTR uitgezonden. Daarna zijn ze te zien op de NTR website voor de korte film. Ook wordt ernaar gestreefd de films als korte voorfilm in bioscopen te vertonen.

KORT! is een samenwerkingsproject van de NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds, met steun van het CoBO. Doel is om gezamenlijk de productie van de Nederlandse korte film te stimuleren.

(Via Mediafonds)

Lees ook:Twee geanimeerde NTR Kort!-films
Lees ook:Filmfonds zoekt synopsissen voor langspeelfilms
Lees ook:Oproep voor kleurrijke geanimeerde jeugddrama’s
Lees ook:Super dingt mee naar een Oscar
Lees ook:Life is Beautiful

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.