LAIKA wil magische Goblins animeren

Een nieuwe, avontuurlijke monsterfilm voor de bekende animatiestudio.

De veelbelovende zombiekomedie ParaNorman draait nog niet in de zalen, maar dat houdt LAIKA niet tegen om het volgende project al aan te kondigen. Het animatiehuis achter Coraline laat weten dat het een optie heeft genomen op de filmrechten van Goblins, een nog maar net uitgegeven avontuur van de Britse auteur en illustrator Philip Reeve.

Net als Coraline en ParaNorman moet Goblins een stop-motionfilm worden die in 3D in de bioscoop verschijnt. Mark Gustafson is als regisseur aan de adaptatie verbonden. Hij was de animation director van Fantastic Mr. Fox en werkte onlangs met Wes Anderson aan een dromerige, geanimeerde commercial voor Sony Xperia (hier te bekijken). Met Guillermo del Toro werkte hij ook aan een nieuwe Pinocchio-film, maar die animatiefilm belandt nu wellicht op de achtergrond.

Het verhaal speelt zich af in een wereld vol originele monsters en magische wezens en draait om een groep losbandige, ongemanierde en bloeddorstige goblins (ook wel bekend als aardmannetjes of kobolds). Ze leven in de gigantische ruïnes van het kasteel van Clovenstone en brengen hun tijd door met vechten, stelen en het aanvallen van naburige dorpen. Alleen de jonge, pientere Skarper begrijpt dat een oude en krachtige magie van een verdwenen tovenaar weer opduikt. Al snel raken reuzen, moerasmonsters, bomenkrijgers en dolle goblins verwikkeld in een legendarisch conflict dat de toekomst van hun wereld zal bepalen.

Laat die fantasievolle animatiefilm maar komen!

(Via LAIKA)

Lees ook:LAIKA wil tempo opdrijven
Lees ook:Animatiestudio LAIKA kondigt ParaNorman aan
Lees ook:Meer griezels in nieuwe teaser ParaNorman
Lees ook:LAIKA maakt stop-motionfilm van Wildwood
Lees ook:Vrolijk kerstfeest van animatiestudio Laika

Eén reactie op “LAIKA wil magische Goblins animeren

  1. DragonMaster

    Sounds cool! Paranorman ziet er erg vet uit en ik ben dus ook erg benieuwd naar deze nieuwe monsters. Laika = kwaliteit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.