LAIKA wil tempo opdrijven

De studio’s nieuwe animatiefilms moeten elkaar sneller opvolgen.

Het bekende animatiehuis LAIKA is van plan om de productie op te drijven. Tussen de studio’s vorige film (Coraline, uit 2009) en ParaNorman (2012) zat drie jaar. Tussen ParaNorman en de volgende prent zal slechts twee jaar zitten, want de studio reserveerde 26 september 2014 als (Amerikaanse) releasedatum voor het volgende project.

Het tempo waarin de bekende studio zijn stop-motionfilms uitbrengt in de bioscoop, wordt langzaam maar zeker opgevoerd. Dat vertelde Travis Knight (animator én de studio’s oprichter en CEO) in een interview met CinemaBlend.

Volgens Knight streeft LAIKA ernaar om elk jaar een nieuwe animatiefilm uit te brengen, iets wat vanaf 2015-2016 zou moeten lukken. Het wordt een hele aanpassing voor de studio, want de stop-motionopnames voor één film nemen maar liefst 18 tot 21 maanden in beslag. Dat betekent dat er in de toekomst op hetzelfde moment aan verschillende films moet worden gewerkt, in plaats van op één project te concentreren.

Welke animatiefilm er in 2014 verschijnt wordt later dit jaar bekendgemaakt. Er werd de voorbije jaren al een optie genomen op verschillende boeken (recente voorbeelden zijn Goblins en Wildwood), maar naast die adaptaties wordt achter de schermen ook gewerkt aan originele verhalen die nog niet werden onthuld. Op dit moment zitten er ongeveer tien projecten in verschillende ontwikkelingsfases, zegt Knight. Het gerucht gaat dat Here Be Monsters! de volgende film zou worden.

(Via BOM – Afbeeldingen uit ParaNorman)

Lees ook:LAIKA onthult volgende prent
Lees ook:Animatiestudio LAIKA kondigt ParaNorman aan
Lees ook:LAIKA wil magische Goblins animeren
Lees ook:LAIKA maakt stop-motionfilm van Wildwood
Lees ook:LAIKA kiest voor monsters

2 reacties op “LAIKA wil tempo opdrijven

  1. DragonMaster

    Goed nieuws. Laika is top! Ik kijk uit naar de aankondiging van hun nieuwe film.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Cool!! Heb er zin in! ParaNorman heb ik nog niet gezien maar Coraline was helemaal leuk! Ben benieuwd of het Here Be Monstrs word, of een andere!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.