LAIKA kiest voor monsters

Avontuurlijke stop-motionkomedie met vreemde trollen in de maak.

Animatiestudio LAIKA heeft de volgende bioscoopfilm aangekondigd. Na Coraline (2009) en ParaNorman (2012) wordt nu gewerkt aan The Boxtrolls. Voor de film, die in 3D verschijnt, wordt een combinatie gebruikt van stop-motion- en computeranimatie. Aan de basis van de nieuwe animatiefilm ligt Here Be Monsters, een kinderboek van Alan Snow.

Het fantasievolle verhaal speelt zich af in Cheesebridge, een piekfijn dorpje uit het Victoriaanse tijdperk waar mensen in de ban zijn van weelde, klasse en dure stinkkazen. Onder de geplaveide straten leven de Boxtrolls, vuile monsters die ’s nachts uit de riolen kruipen en naar het dorp komen om te stelen wat de mensen dierbaar is: hun kinderen en hun kazen. Tenminste, dat is de legende die de inwoners geloven.

In werkelijkheid zijn de Boxtrolls een ondergrondse gemeenschap van vriendelijke, maar rare snuiters die een kartonnen doos om zich heen dragen zoals schildpadden een schild hebben. De excentrieke wezens hebben zelfs de menselijke weesjongen Eggs opgevoed die net als hen in afvalcontainers duikt en mechanische troep verzamelt. Wanneer de gemene ongediertebestrijder Archibald Snatcher de Boxtrolls probeert uit te roeien, doen de monsters een beroep op hun adoptiekind en het avontuurlijke rijkeluismeisje Winnie.

De regie is in handen van Anthony Stacchi (coregisseur Open Season, animator James and the Giant Peach) en Graham Annable (storyboard artist Coraline, ook bekend van de vele Grickle-animatiefilmpjes die hij maakte). Bekende acteurs lenen hun stem aan de personages: Ben Kingsley (Snatcher), Toni Collette, Elle Fanning (Winnie), Isaac Hempstead-Wright (Eggs), Jared Harris, Simon Pegg, Nick Frost, Richard Ayoade en Tracy Morgan.

Volgens de studio wordt The Boxtrolls een visueel oogverblindende mix van een detectiveverhaal, een absurde komedie en een steampunkavontuur met het hart op de juiste plaats. “Dickens op de wijze van Monty Python” aldus CEO Travis Knight.

“De regisseurs hebben een vreemde en prachtige wereld gecreëerd vol fantastische wezens, verdorven slechteriken, dolle fratsen en onstuimige waaghalzerij, maar net als alle LAIKA-films is The Boxtrolls een ontroerend en menselijk verhaal met een tijdloze, emotionele weerklank.”

De film wordt in de Amerikaanse zalen verwacht op 17 oktober 2014. Eerder raakte bekend dat de studio het productietempo wil opdrijven. Vanaf 2015-2016 zou LAIKA proberen om elk jaar een nieuwe bioscoopfilm uit te brengen. Naast de boekcover vind je in dit bericht ook het eerste stukje concept art.

(Via LAIKA)

Lees ook:Nieuwe Boxtrolls-beelden
Lees ook:Eerste blik op Boxtrolls
Lees ook:Nieuwe blik op Boxtrolls
Lees ook:Boxtrolls-trailer
Lees ook:Boxtrolls-teaser

6 reacties op “LAIKA kiest voor monsters

 1. maarten

  Het lijkt E.T. wel!

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Haha ja. Hopelijk wordt het wezentje ook zo populair. Goed nieuws dat LAIKA originele animatiefilms blijft maken!

     /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  als ik het bovenste plaatje bekijk moet ik eerder aan gizmo uit de film gremlins denken.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Mohegan

  Volgens mij gaan die monstertjes eruit zien als mopshondjes :D Tenminste, wat je van de trol kan zien lijkt er wel op.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Filmkijker

  Cool!! Laika maakt echt vette dingen. Ik kijk uit naar de eerste trailer…

    /   Beantwoorden  / 
 5. 5tarvin

  ik vind de art al te gek …nu hopen dat ze dat kunnen behouden qua stijl in de film

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.