Eerste blik op Boxtrolls

De nieuwe stop-motionfilm van animatiestudio LAIKA.

Na Coraline (2009) en ParaNorman (2012) wordt bij animatiestudio LAIKA nu gewerkt aan The Boxtrolls. De regie is in handen van Anthony Stacchi (coregisseur Open Season, animator James and the Giant Peach) en Graham Annable (storyboard artist Coraline, ook bekend van zijn vele Grickle-animatiefilmpjes). Het script komt van Alan Snow, die het kinderboek Here Be Monsters schreef waarop de film gebaseerd is.

Het fantasievolle verhaal speelt zich af in Cheesebridge, een piekfijn dorpje uit het Victoriaanse tijdperk waar mensen in de ban zijn van weelde, klasse en dure stinkkazen. Onder de geplaveide straten leven de Boxtrolls, vieze monsters die ’s nachts uit de riolen kruipen en naar het dorp komen om te stelen wat de mensen dierbaar is: hun kinderen en hun kazen. Tenminste, dat is de legende die de inwoners geloven.

In werkelijkheid zijn de Boxtrolls een ondergrondse gemeenschap van vriendelijke, maar rare snuiters die een kartonnen doos om zich heen dragen zoals schildpadden een schild hebben. De excentrieke wezens hebben zelfs de menselijke weesjongen Eggs opgevoed die net als hen in afvalcontainers duikt en mechanische troep verzamelt. Wanneer de gemene ongediertebestrijder Archibald Snatcher de Boxtrolls probeert uit te roeien, doen de monsters een beroep op hun adoptiekind en het avontuurlijke rijkeluismeisje Winnie.

De animatiefilm (in 3D) wordt in Amerika verwacht op 26 september 2014. Klik op de afbeelding rechts in dit bericht om de poster in hogere resolutie te bekijken.

Eerste teaser The Boxtrolls

(Via iTunes)

Lees ook:Nieuwe blik op Boxtrolls
Lees ook:LAIKA kiest voor monsters
Lees ook:Boxtrolls-trailer
Lees ook:Boxtrolls-teaser
Lees ook:Nieuwe Boxtrolls-beelden

3 reacties op “Eerste blik op Boxtrolls

 1. DragonMaster

  Coool! Dat ziet er weer erg goed uit. Leuke teaser ook

    /   Beantwoorden  / 
 2. jeffrey

  Ziet er leuk uit! voor de echte animatie kenner, het geluid wat het kind maakt bij 0:30 (als de hele familie wegfloept) is hetzelfde geluid wat ze gebruikt hebben bij tarzan als het kind raar opkijkt naar de moeder aap.

  deze scene:
  http://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=tarzan+huh+scene&source=images&cd=&docid=lCdHFnZXvFEYNM&tbnid=_5BZrLrxMBAt3M:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fk-sneachta-b.blogspot.com%2F&ei=KCPTUdj2O4rOsgb2gYGADQ&bvm=bv.48705608,d.Yms&psig=AFQjCNEmOckpysR5dFlGgo2pg1BJYjc62w&ust=1372877990852176

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  leuke trailer.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.