Muppets en moord in Happytime Murders

Hoera, er is een toekomst voor pikzwarte humor en genadeloze seriemoordenaars! De veelbelovende poppenfilm Happytime Murders heeft een thuis gevonden bij Lionsgate.

De film speelt zich af in een wereld waar mensen en poppen naast elkaar leven, al zijn die laatste wel een minderwaardige soort. De hele bevolking wordt echter opgeschrikt wanneer de oude poppen van het kinderprogramma Happytime Gang een voor een worden vermoord. De enigen die de seriemoordenaar kunnen opsporen zijn een dronken privédetective (een pop) en zijn oude politiepartner (een mens).

Het verhaal, waar al sinds 2008 aan wordt gewerkt door de Jim Henson Company, werd geschreven door Todd Berger. Niemand minder dan Brian Henson, de levensechte zoon van de legarische Muppets-vader, neemt de regie in handen. Hij zal samen met zijn zus, Lisa Henson, de film produceren. Er wordt op dit moment volop gezocht naar (bekende) acteurs die in de film willen spelen. Groen licht heeft de film helaas nog niet gekregen, maar hopelijk is Lionsgate bereid om te investeren in deze volwassen film. Het klinkt namelijk heel wat interessanter dan hun doorsnee familiefilms zoals Alpha and Omega.

Voor alle duidelijkheid: Het zijn niet de bekende Muppets zelf die in de film meespelen (dat zou voor problemen zorgen met het imago van de karakters), maar het zijn wel gelijkaardige poppen van hetzelfde bedrijf. Zowel het verhaal als de keuze voor poppen en mensen doen denken aan Who Framed Roger Rabbit, de klassieker uit 1988 waarin een detective besluit om enkele tekenfilmpersonages te helpen, al belooft Happytime Murders net een tikkeltje grimmiger te worden. Niet dat we dat erg vinden…

(Via THR en Empire)

Lees ook:Heigl ziet wel iets in poppenmoorden
Lees ook:Concept art voor The Happytime Murders
Lees ook:Nieuwe Fraggle Rock-film in de pijplijn
Lees ook:Rango-duo voor nieuwe Freggels-film
Lees ook:Veelbelovende trailer voor The Muppets

Eén reactie op “Muppets en moord in Happytime Murders

  1. Tünde

    Klinkt veelbelovend in ieder geval!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.