Teddy Bear gebruikt motion capture

Acteur Mark Wahlberg, hoofdpersonage uit de volwassen komedie Teddy Bear, verklapt dat de makers motion capture gebruiken om zijn knuffel tot leven te brengen.

Teddy Bear is de eerste film van Seth MacFarlane, het brein achter de tekenfilmseries American Dad, Family Guy en de spin-off The Cleveland Show.

Het verhaal draait om een jongen (Mark Wahlberg) die wenst dat zijn teddybeer tot leven komt. De magie van Kerstmis zorgt ervoor dat dit gebeurt en hij krijgt er een onafscheidelijke vriend bij. De jaren gaan voorbij en de jongen wordt een man, terwijl de leuke knuffelbeer uit zijn kindertijd meer en meer een blok aan zijn been wordt. De ongemanierde beer heeft geen gevoel voor verantwoordelijkheid, zuipt zichzelf te pletter en is een luiaard van de ergste soort.

We wisten al dat Seth MacFarlane zelf de stem van de beer inspreekt, maar aan MTV vertelde Mark Wahlberg deze week dat de beer met motion capture wordt gemaakt, de techniek die ook in Avatar werd gebruikt voor de blauwe Na’vi. Verder omschrijft hij de beer als een Teddy Ruxpin-achtige knuffel uit de jaren zeventig. Goed, die beer stamt eigenlijk uit de jaren tachtig (als fan van de tekenfilmserie had ik er natuurlijk ook een), maar je kunt je er nu wel iets bij voorstellen.

In tegenstelling tot de vrolijke Teddy Ruxpin wordt deze film helemaal niet voor kinderen. De humor gaat nog een stapje verder dan Family Guy, want naar verluidt doen ook een racistische homo en een antisemitische jood mee. En oh ja, een vrouw die graag praat over mannen die hun aars scheren. Niets voor kinderen dus.

Mark Wahlberg over Teddy Bear

Lees ook:Mark Wahlberg heeft een vieze Teddy Bear
Lees ook:Giovanni Ribisi is geobsedeerd door teddybeer
Lees ook:Eerste poster voor MacFarlane’s TED
Lees ook:Onfatsoenlijke trailer voor Ted (18+)
Lees ook:‘Brave’ trailer voor Ted

2 reacties op “Teddy Bear gebruikt motion capture

 1. kenny

  wanneer komt deze film in de bioscoop?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Er is nog geen releasedatum, maar wellicht ergens in 2012.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.