De Zaak Zonnebloem als tweede Kuifje-film?

De Zonnetempel wordt niet verfilmd, De Zaak Zonnebloem wél?

Nog voor de eerste Kuifje-film in de zalen draaide, onthulde Anthony Horowitz dat hij bezig was aan het script voor de tweede film. Dat klopt nog steeds, maar het zijn niet langer dezelfde strips die aan de basis van de opvolger liggen.

Voor The Secret of the Unicorn werden drie strips samengepropt in één verhaal: De Krab met de Gulden Scharen, Het Geheim van de Eenhoorn en De Schat van Scharlaken Rackham. Voor de tweede film zou De Zonnetempel (en De Zeven Kristallen Bollen) gebruikt worden, maar dat is niet meer correct.

In een interview met The Playlist vertelt producent Kathleen Kennedy dat De Zonnetempel slechts een voorlopig idee was, dat mogelijk niet eens voor de derde film wordt gebruikt. Waar scriptschrijver Horowitz dan wel aan werkt? Wat vast staat, is dat professor Trifonius Zonnebloem een rol in de nieuwe film krijgt. Wie de strips kent en de eerste Kuifje-film heeft gezien, weet dat de professor de filmadaptatie niet haalde, terwijl zijn personage wel een belangrijke rol speelde in de strips die aan de basis van de film lagen.

Hoewel Kennedy zegt dat op dit moment nog niets definitief is, liet ze weten dat de makers overwegen om De Zaak Zonnebloem te verfilmen. Daarin wordt de professor ontvoerd nadat hij een bijzondere machine heeft gemaakt. Zoals eerder aangekondigd doen Steven Spielberg en Peter Jackson wel haasje-over. De eerste wordt nu de producent, de tweede de regisseur.

(Voetnoet: Afbeelding bovenaan komt uit de tekenfilm van De Zaak Zonnebloem.)

Lees ook:Horowitz schrijft tweede bioscoopfilm Kuifje
Lees ook:Eerste filmposters voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Nieuwe afbeelding en details uit Kuifjes 3D-film
Lees ook:Nederlandse trailer voor The Adventures of Tintin
Lees ook:Nieuwe afbeelding uit Kuifjes 3D-avontuur

9 reacties op “De Zaak Zonnebloem als tweede Kuifje-film?

 1. TAZ

  kuifje en de zonnetempel en kuifje en de zeven kristallen bollen wordt wel verfilmd maar het worden niet het tweede deel vertelden steven spielberg en peter jackson.
  de strips raket naar de maan en mannen op de maan wordt waarschijnlijk dan het vierde deel vertelde steven spielberg en peter jackson altans dat zou steven spielberg nog heel graag willen doen zei hij.
  misschien wordt deze strip weer in combinatie met 2 andere strips verfilmd.
  in ieder geval kunnen steven spielberg en peter jackson de fout dat ze professor zonnebloem uit het eerste deel hebben gehaald nu recht trekken en natuurlijk krijgen we dan kapitein haddock, jansen en janssen, bobbie en natuurlijk kuifje zelf ook weer te zien.
  peter jackson heeft in ieder geval gezegd dat professor zonnebloem wel in deel 2 te zien zal zijn dus dan moet ie ook zijn woord houden vindt ik.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tom

  Ik ben heel benieuwd hoe hij er digitaal uit zal zien. En persoonlijk zou ik kristallen bollen/Zonnetempel ook zeker prefereren maar misschien is het voor de makers ook wel interessant om de andere kant van Kuifje te laten zien. Lastig.

  Wel begrijp ik dat men Zonnebloem uit dit deel heeft gelaten. Het verhaal klopte en een heel stuk met de duikboot zou niet hebben gepast denk ik. Het had simpelweg de vaart eruit gehaald. Maar misschien is het een aardige manier om ‘m in het vervolg alsnog te introduceren.

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  het kan natuurlijk ook zijn dat er van kuifje en het haaienmeer een moderne 3D stop motion capture remake film wordt gemaakt want daar zitten professor zonnebloem en die beroemde haaienduikboot ook in.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Ja TAZ, en het kan ook dat er van Kuifje een 3D-hologram wordt gemaakt dat door een computervirus wordt besmet en vervolgens uitgroeit tot ‘s werelds grootste bedreiging voor de mensheid… Laten we het gewoon bij de feiten houden, ja? Negentig procent van wat er in je bovenstaande reacties staat klopt volgens mij voor geen meter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. TAZ

    nou dat is in ieder geval wat ik gelezen en begrepen heb in internetberichten.

      /   Beantwoorden  / 
 4. Timo

  Ik hoop eigenlijk heel erg dat mijn twee favorieten worden verfilmd. Namelijk: De Gouden Lotus en Kuifje in Tibet. Deze twee stripboeken zijn wat mij betreft het beste wat Kuifje te bieden heeft.

    /   Beantwoorden  / 
 5. esteban

  Hela Seppe, *doet no-no vinger*, zo’n onnodig aanvallende reactie, potver. Taz heeft het misschien niet allemaal even juist neergeschreven, het is in de grote lijnen geen onzin. In enkele interviews met Steven Spielberg nav. Tintin en War Horse zijn die onderwerpen inderdaad aan bod gekomen. ;°) Spielberg zei ook dat hij z’n personages geen twee delen lang in de jungle wil laten doorbrengen en er ook daarom met de volgorde en verdeling geschoven zal worden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Ja maar, ja maar…. Volgens mij heeft Spielberg na die honderden interviews elk album al wel eens een keertje genoemd en gezegd dat ie het leuk vindt. Ik beperk me dan liever tot wat ze écht willen verfilmen… in plaats van wat ze allemaal misschien eventueel zouden kunnen verfilmen. Maar goed, het is nog erg vroeg. De tijd zal het uitwijzen. :)

     /   Beantwoorden  / 
 6. TAZ

  in ieder geval kunnen steven spielberg en peter jackson wat dat betreft inderdaad nog alle kanten op.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.