Night of the Living Dead: Origins 3D

Een horrorfilm gemaakt met motion capture en computeranimatie.

Regisseur Zebediah De Soto debuteert met een geanimeerde interpretatie van Night of the Living Dead (1968), een horrorklassieker van George A. Romero. De Soto schreef het script samen met David Reuben Schwartz en Warren Davis. Zelf noemt hij de film remake noch prequel, maar veeleer een uitbreiding. Zo werd de achtergrond van de personages uit de originele zombiefilm uitgediept en zijn er nieuwe plotwendingen toegevoegd.

Het verhaal speelt zich af in New York. De stad wordt overspoeld door een invasie van hongerige zombies en een kleine groep mensen heeft zich verschanst in een gebouw. Ze hebben maar één doel: overleven…

Bijzonder is dat de griezelprent volledig digitaal wordt opgetrokken. De hele wereld is nagemaakt met computeranimatie en voor de personages wordt motion capture gebruikt (een techniek waarbij de bewegingen van echte acteurs worden overgezet naar computermodellen). Het eindresultaat verschijnt in stereoscopisch 3D en de visuele stijl zou lijken op een combinatie van graphic novels en computeranimatie. (Klinkt als een excuus voor goedkope animatie, eerlijk gezegd.) De afbeelding bovenaan is een rendertest en onderaan vind je een oude animatietest die een eerste – maar dus geen definitieve – blik op de film werpt.

De film wordt gemaakt door De Soto’s bedrijf New Golden Digital en Giant Studios. Die laatste werkte aan de specials effects en motion capture voor (deels) geanimeerde speelfilms zoals Happy Feet, Avatar, Real Steel en The Adventures of Tintin.

Animatietest voor Night of the Living Dead: Origins 3D

(Via Variety, CHUD, BD en DC)

Lees ook:Tim Burton plant Night of the Living
Lees ook:Beklemmende trailer voor Dead Island
Lees ook:Disney wil motion capture-bedrijf Zemeckis opkopen
Lees ook:Korte animatiefilm: Shaun of the Dead in 60 Seconds
Lees ook:Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney

Eén reactie op “Night of the Living Dead: Origins 3D

  1. TAZ

    mooie film voor halloween 2012.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.