Fox maakt Rise of the Planet of the Apes 2

De studio maakt een vervolg op de film met de digitale primaten.

Op de CinemaCon-beurs in Las Vegas maakte topman Tom Rothman (Co-Chairman en Chief Executive Officer van Fox Filmed Entertainment) deze week bekend dat de studio aan een vervolg werkt op Rise of the Planet of the Apes (2011).

Volgens Rothman start de productie deze zomer en is het plan om de sequel in de zomer van 2014 in de bioscoop uit te brengen. Het is nog niet bekend of Rupert Wyatt, regisseur van de eerste film, opnieuw plaatsneemt in het regisseursstoeltje.

In het visuele spektakel gaf acteur Andy Serkis gestalte aan de aap Caesar. Daarvoor werd gebruik gemaakt van motion capture, een techniek waarbij zijn bewegingen digitaal werden omgezet naar een computermodel. Dat werd dan onder handen genomen door de animators van Weta Digital, de bekende Nieuw-Zeelandse studio die meewerkte aan The Lord of the Rings, Avatar en The Adventures of Tintin.

Zelf vond ik de eerste van de nieuwe reeks apenverhalen een geslaagde film die animatie en live action combineert. De recensie van Rise of the Planet of the Apes vind je hier terug.

(Via Collider en ComingSoon)

Lees ook:Eerste trailer voor Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Drie knappe minuten uit Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Nieuwe trailer voor Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Ontroerende trailer Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Is Andy Serkis een Oscarwaardige aap?

Eén reactie op “Fox maakt Rise of the Planet of the Apes 2

  1. TAZ

    dan wordt het dus waarschijnlijk net zoals the hobbit een tweedelige prequel en dan krijgt andy serkis het nog druk want eind volgend jaar kruipt ie ook weer opnieuw in de huid van gollum voor de tweede the hobbit film en daarna waarschijnlijk ook nog opnieuw in de huid van kapitein haddock voor de tweede kuifje film.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.