Serkis wil Animal Farm regisseren

De Gollum-acteur kiest voor een verfilming van de dierenboerderij. En Andy Serkis zou Andy Serkis niet zijn als hij dat niet met motion capture wilde doen.

In juli 2011 schreven we dat Rise of the Planet of the Apes-regisseur Rupert Wyatt graag opnieuw wilde samenwerken met acteur Andy Serkis (die de aap Caesar speelde) om met behulp van de motion-capturetechniek een verfilming te maken van Animal Farm (De Boerderij der Dieren), een bekend literair werk van de Britse schrijver George Orwell.

De roman vertelt hoe een groep dieren een revolutie ontketent op een boerderij. De mensen worden verjaagd en de varkens komen aan de macht, maar het leven voor de andere dieren wordt niet bepaald beter. Het verhaal werd gepubliceerd na de Tweede Wereldoorlog en stelt het communisme aan de kaak. De dieren staan symbool voor Stalin, Lenin, Marx en andere bekende figuren uit de geschiedenis.

The Imaginarium, de motion-capturestudio die Andy Serkis met producent Jonathan Cavendish oprichtte, heeft nu de filmrechten van Animal Farm bemachtigd. Het spreekt voor zich dat die nieuwe film met behulp van motion capture tot stand komt, want de naam van Serkis lijkt ondertussen synoniem te zijn met de techniek, na zijn werk voor The Lord of the Rings (Gollum), King Kong (Kong), Rise of the Planet of the Apes (Caesar) en The Adventures of Tintin (kapitein Haddock).

Volgens Serkis hebben de makers een frisse benadering voor de adaptatie gevonden, maar op dit moment staat de film nog in de kinderschoenen. Er worden karakters ontworpen en er wordt getest in welke mate het mogelijk is om de viervoeters neer te zetten met behulp van performance capture (waarbij bewegingen van echte acteurs gebruikt worden voor een computermodel). De nieuwe film wordt een niet al te politiek geladen fabel die de hele familie moet aanspreken. Momenteel is Serkis als regisseur aan de film verbonden, maar hij sluit niet uit dat hij ook in de film acteert.

Serkis werkte ruim tweehonderd dagen als second unit director mee aan The Hobbit van Peter Jackson, de nieuwe trilogie waarin hij opnieuw in de digitale huid van Gollum kruipt. Net zoals Jackson zou hij voor zijn film 3D en een hogere framerate (48 frames per seconde, het dubbele van de huidige standaard) willen gebruiken. Vooral dat laatste moet ervoor zorgen dat de grens tussen live action en computeranimatie nog beter vervaagt, aldus Serkis.

Naast Animal Farm heeft The Imaginarium ook een optie genomen op The Bone Season, een nog te verschijnen reeks futuristische boeken van Samantha Shannon. Het verhaal speelt zich af in 2059 en volgt de 19-jarige Paige Mahoney. Ze werkt in de criminele onderwereld van Londen en kan via haar lucide dromen de gedachten van mensen binnendringen.

(Via THR – Afbeeldingen in dit bericht komt uit de oude Animal Farm-tekenfilm, The Lord of the Rings en The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn)

Lees ook:Apes-regisseur wil Animal Farm verfilmen
Lees ook:Eerste trailer voor Rise of the Planet of the Apes
Lees ook:Is Andy Serkis een Oscarwaardige aap?
Lees ook:Een ton nieuwe afbeeldingen uit Kuifjes 3D-film
Lees ook:Simon Pegg en Nick Frost worden Jansen en Janssen

4 reacties op “Serkis wil Animal Farm regisseren

 1. Roel

  Leuk! Ook the hobbit lijkt me heel erg leuk! Ga er in de kerstvakantie wel heen! Maar een snap ik niet……….de hobbit is maar een deel van terwijl er drie films komen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dan vermoed ik dat het om een remake zal gaan in 3D animatie van de film.

    /   Beantwoorden  / 
 3. poppie

  de tekenfilm was echt vreselijk hoop niet dat die film van serkis zo geweldadig word

    /   Beantwoorden  / 
 4. peter

  ben toch wel benieuwd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.