Aparte animatie in We Got Time

We Got Time keert terug naar de oorsprong van de bewegende beelden.

Voor zijn nieuwe single zocht zanger Moray Mclaren nog iemand om de videoclip te maken en hij vond in animator David Wilson de ideale kandidaat. De song heet We Got Time en Wilson besteedde toepasselijk erg veel tijd aan de videoclip. Naar eigen zeggen kostten alleen de tekeningen hem al vijf weken. Met het gebruik van allerlei praxinoscopen bracht de animator een heleboel van zijn tekeningen tot leven.

Een praxinoscoop is de opvolger van een zoötroop, een uitvinding uit de 19e eeuw die het mogelijk maakte om beelden te laten bewegen. Je zou dus kunnen stellen dat Wilson met zijn animatiefilmpje terugkeert naar de oorsprong. In We Got Time wordt de oude techniek weer nieuw leven in geblazen. Zelfs al betreft het hier een videoclip voor een nieuwe single, toch is het de animatietechniek die met alle aandacht gaat lopen.

Wie geboeid is door de techniek achter We Got Time kijkt best ook nog even naar de making-of waarin David Wilson het zelf allemaal even uitlegt. Op zijn website vind je ook nog meer tekeningen en informatie.

Lees ook:Stop-motion op electrodeuntjes van We Have Band
Lees ook:Nederlander voorziet Pet Shop Boys van animatievideoclip
Lees ook:Korte animatiefilm: The Subway Time
Lees ook:Nieuwe videoclip door Job, Joris en Marieke
Lees ook:Sterke videoclip voor Cecelia & Her Selfhood

0 reacties op “Aparte animatie in We Got Time

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.