RIP Harald Siepermann

De beroemde Disney- en Alfred J. Kwak-tekenaar is overleden.

Harald Siepermann is vandaag overleden. Dat melden Duitse media en zijn vrienden via Facebook. Hij zou dit jaar in juni 51 jaar worden. De Duitse illustrator werkte aan heel wat bekende animatiefilms mee.

Hij begon zijn carrière in de reclame-industrie, maar verwierf vooral eeuwige roem als visual development artist en character designer voor Walt Disney. Hij ontwierp talloze personages voor tekenfilmklassiekers zoals Tarzan, Mulan en Brother Bear. Daarnaast werkte hij ook aan The Emperor’s New Groove, Enchanted, Treasure Planet en Who Framed Roger Rabbit. Recenter schetste hij karakters voor The Gruffalo, een korte film die in 2010 genomineerd werd voor de Oscar en de Cartoon d’Or.

In de lage landen werd hij vooral bekend door een schattige eend, want voor kunstenaar Herman van Veen tekende hij Alfred Jodocus Kwak. Van de (strip)boekenreeks over de vrolijke vogel verscheen een fantastische tekenfilmserie die ongetwijfeld deel uitmaakte van de kindertijd van heel wat lezers.

De voorbije jaren werkte Siepermann aan zijn eerste animatiefilm die hij zou regisseren. Toen ik hem daarover e-mailde in november, vroeg hij nog even te wachten er een bericht over te schrijven tot hij meer informatie kon delen. Of we het resultaat ooit nog zullen zien, is op dit moment niet duidelijk. Het ging om een verfilming van Der siebte Zwerg, een verhaal over de dwergen uit Sneeuwwitje.

Heel wat van Siepermanns illustratiewerk kun je bewonderen op zijn blog.

Duits interview met Harald Siepermann

Lees ook:We hebben altijd nog Alfred J. Kwak
Lees ook:Traditionele Disney magie in Enchanted
Lees ook:Schetsen om verliefd op te worden
Lees ook:Frozen is Disneys nieuwste animatiefilm
Lees ook:Google eert Saul Bass

8 reacties op “RIP Harald Siepermann

 1. DragonMaster

  Zo jong! Hij heeft wel prachtig werk gemaakt waar mensen van kunnen blijven genieten.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  ik ben benieuwd of de spin-off film over de dwergen nog wel doorgaat.
  herman van veen zal hem ongetwijfeld ook wel gekend hebben aangezien hij in alfred j kwak voor de muziek zorgde en veel stemmen insprak.

    /   Beantwoorden  / 
 3. max

  Zeker erg jong! veel sterkte aan de familie en vrienden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. poppie

  en daar gaat weer een animatie legende rip

    /   Beantwoorden  / 
 5. peter

  echt een legende R.I.P

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sempie

  @ TAZ: 7th Dwarf gaat gewoon door, al waren we hier geschokt over het nieuws. Naast mij gaan ze gewoon door met het riggen van de animatiefiguren.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Ron de Laat

  Hier schrik ik erg van. Ik had een tijdje geleden nog contact proberen te zoeken. Helaas kreeg ik geen antwoord. Hij was een ongelooflijke aardige man. Inderdaad weer een legende weg.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.