Vinton maakt The Quest

Oscarwinnende regisseur Will Vinton werkt aan nieuwe animatiefilm.

Will Vinton, een van de pioniers van de claymation-techniek, werkt aan een nieuw, avondvullend project. Hij is vooral bekend als regisseur van The Adventures of Mark Twain (1985) en allerlei korte films, waaronder Oscarwinnaar Closed Mondays (1974). Daarnaast maakt hij ook talloze reclamespotjes met behulp van stop-motionanimatie. Zijn eigen studio in Portland ging later in 2005 op in de inmiddels wereldbekende animatiestudio LAIKA (Coraline, ParaNorman).

De nieuwe prent wordt het eerste project van Gnosis Moving Pictures, een studio die zowel nieuwe computeranimatiefilms als liveactionfilms wil maken.

Will Vinton zal de film regisseren. Het script maakte hij samen met Andrew Weise en Peter Crabbe. Illustrator Bruce Zick, die karakters ontwierp voor klassiekers als The Lion King, Pocahontas en The Rescuers Down Under, werkt als production designer mee aan de achtergronden en decors van de sciencefictionprent.

The Quest, zoals de film heet, wordt omschreven als een Monty Python-achtige, absurde 3D-animatiefilm die zich in de ruimte afspeelt. Niet toevallig leent voormalig Python-lid John Cleese zijn stem aan Clando, een personage dat op hem is gebaseerd en speciaal voor hem werd geschreven. De makers vergelijken The Quest met de hectische, maffe avonturen uit Despicable Me. (Welke beginnende studio zou zich niet graag met die succesfilm vergelijken?)

In dit bericht vind je alvast de eerste stukjes artwork en wat lijkt op een eerste 3D-test voor een van de buitenaardse wezens uit het geanimeerde ruimteverhaal.

(Via Deadline)

Lees ook:Jonny Quest herleeft in stop motion
Lees ook:Blue Sky’s nieuwste animatiefilm vliegt naar Rio de Janeiro
Lees ook:Concept art van Day & Night ziet het daglicht
Lees ook:Book of Life-regisseur plant tweede film
Lees ook:Stanton en Docter maken korte film

Eén reactie op “Vinton maakt The Quest

  1. TAZ

    de plaatjes zien er best goed uit.
    het wordt dus een animatiefilm met science fiction en flinke dosis humor erin.
    kan best leuk gaan worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.