KPN failliet, bellers de dupe

Welk deel van bovenstaande kop is waar? ‘KPN failliet’ niet, alhoewel het me niet zou verbazen als het ooit wel zo is. ‘Bellers de dupe’ klopt helaas wel. Het is nogal een offtopic-bericht op een blog over animatiefilms, maar ja, deze blog is een van de weinige middelen die mij resteren om met de buitenwereld in contact te blijven. De hoosbuien buiten maken iedere vorm van rooksignalen vanaf het dak onmogelijk, gezien de recente vogelgriep-constatering in Blijdorp houd ik de postduiven maar liever op stok, en ach, ik zou het haast vergeten te zeggen: het meest gangbare communicatiemiddel – de telefoon – doet het al de gehele dag niet.

Vanmorgen om kwart over 11 deed ik mijn laatste telefoontje. Via mijn InternetPlusBellen-aansluiting van KPN/Planet Internet. En toen liet een of andere KPN’er kennelijk een bekertje koffie in de telefooncentrale vallen, want de rest van de dag (we zijn inmiddels tien uur verder!) is de telefoon hartstikke dood. Internet doet het nog wel, dus ik surfde snel naar de mededelingenpagina van Planet Internet, alwaar ik deze boodschap vond:

Vanaf het eind van deze ochtend doet zich een storing voor met het
telefonie-verkeer van InternetPlusBellen en
Surfen&Bellen-gebruikers. Gevolg hiervan is dat klanten mogelijk
niet kunnen bellen en gebeld worden.

Vergeet het woordje ‘mogelijk’ in de zinsnede ‘mogelijk niet kunnen
bellen’. Het is niet zo dat het af en toe niet lukt. Nee, het lukt
constant niet. Ik kan niet bellen, en kan ook niet gebeld worden.
Gelukkig werk ik aan huis en ben ik afhankelijk van die telefoon.

KPN maakt kennelijk niet zo’n haast met het repareren… als je een
beetje complotterig wil denken, zou je al snel zeggen: "Begrijp ik wel,
want mensen met een InternetPlusBellen-abonnement bellen voor een vast
bedrag. Dus KPN verliest er niks op als die mensen niet kunnen bellen."
Misschien verdient KPN er zelfs wel aan, want al die mensen zitten -
net als ik – met hun mobieltjes te bellen. Wat vooral heel geestig is
als je je mobieltje alleen maar voor noodgevallen hebt en je op een dag
als vandaag een fortuin uitgeeft aan prepaid-beltegoed.

Wat me nog het meest ergert is dat KPN geen moeite doet om haar
gebruikers even persoonlijk op de hoogte te stellen van het probleem.
Ik kan de helpdesk niet bellen – mijn telefoon doet het immers niet -
maar misschien dat KPN dan eens een mailtje zou kunnen sturen met enige
uitleg? Zo van: "Sorry, dit is het probleem, dit zijn we aan het doen,
we verwachten dat het dan weer eens opgelost en nogmaals duizendmaal
excuus en u krijgt uiteraard een korting op uw maandbedrag vanwege deze
misère." Zo moeilijk moet het toch niet zijn om een mailtje te sturen:
als het om facturen gaat, weet KPN mij prima te bereiken via email.

Of nee, dat is eigenlijk niet waar, want ik krijg wel keurig elke maand
een factuur van KPN-dochter Planet Internet, maar die is nooit
leesbaar. In die factuur staan namelijk alle cijfers over elkaar heen.
Is niks uit op te maken. Ik heb er al eens over geklaagd… maar
verbetering schijnt niet mogelijk te zijn. Maakt niet uit; KPN schrijft
het bedrag toch automatisch af, dus het komt wel goed.

Ha, alweer niet waar! Feit is dat KPN in de eerste maand van mijn
aansluiting te veel afschreef. Precies dezelfde fout maakten ze
trouwens ook bij mijn vader, die door mijn toedoen precies dezelfde
aansluiting heeft, waarover ik me inmiddels redelijk schuldig voel.
Natuurlijk, KPN maakte het wel weer keurig netjes terug over. Maar ja,
het was toch een bedrag van over de 100 euro, en ik was het meer dan
een maand kwijt, en in die maand trok ik er geen rente van en KPN wel,
en ik geloof niet dat dat is gecompenseerd.

Wat een ellende, nietwaar? Ik troost mij met de gedachte dat UPC nog
erger schijnt te zijn. Alhoewel… nog één KPN-anecdote dan. KPN stuurt
ook wel eens post. Brieven met activeringscodes, en gezever over ‘Mijn
KPN’. Nou sturen ze die post in mijn geval naar een adres dat geen
juist postadres is. Die enveloppen komen ergens in een cafetaria
terecht, niet eens in een brievenbus maar op een tafeltje, waar ik ze
met een beetje geluk tussen de mayonaisse en de ketchup vandaan kan
vissen. Ik probeer al weken het goede adres onder hun aandacht te
brengen. Tevergeefs.

En oja, er zit ook heel vaak een echo op de telefoonlijn. Maar verder werkt alles prima.

KPN… in vredesnaam… krijg je zaakjes eens op orde!

Lees ook:Nieuwe poster Planet 51
Lees ook:Eerste bewegende beelden Planet 51
Lees ook:Uit de niet zo oude doos: Riba!
Lees ook:Nieuwe Morph online
Lees ook:Meer beelden van The Ant Bully

14 reacties op “KPN failliet, bellers de dupe

 1. trouble

  ja, alles wat ik hier lees kan ik helaas bevestigen.
  het is nu 23.00 uur en kpn is nog niet zo ver dat ik mijn telefoontje kan plegen
  “er wordt hard aan gewerkt” een mailtje zou inderdaad wel handig zijn, hoefde ik die grote klacht niet helemaal te beschrijven aan de klantenservice via e-mail.

  naja, we hebben geduld. morgenvroeg is het hopelijk weer beter.

    /   Beantwoorden  / 
 2. aigoromo

  Bij mij heeft KPN ook aan het begin van mijn abonnement, teveel van mijn rekening afgeschreven.Duurde ook een maand voor het geld werd teruggestort.Dit doet de KPN blijkbaar structureel.
  inmiddels 23:48 en nog steeds geen stabiele telefoonverbinding.
  Ik begin zo langzamerhand behoorlijk van de KPN te balen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. rayke

  helaas maar waar, ook ik ben de dupe van kpn’s trage reparaties… de gehele dag niemand kunnen bellen en gebeld worden. is trouwens wel rustig zo.
  ook ik heb teveel betaald, dit is overigens wel na 2 maanden terugbetaald zonder dat ik er over geklaagd heb.

    /   Beantwoorden  / 
 4. madretsma

  kpn
  Ik ben geen filantropische instelling.
  Wij betalen voor geleverde diensten, en niet voor lucht.Ik vind het zeer ongepast om te moeten gaan gissen,naar wat er gebeurd is en zeer onfatsoenlijk van de kpn.
  Ik overweeg nu,en samen met mij velen,om nu weg te gaan bij de kpn.
  Vooral,als ze deze maand toch het normale abonnementgeld opeisen

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ruud van Wijk

  INTERNETPLUSBELLEN VAN KPN, HET DRAMA IN EEN NOTENDOP.

  Het verslag dat u hieronder kunt lezen is een volledig waarheidsgetrouw en conform hetgeen ik als KPN klant heb meegemaakt alle data en namen zijn volledig correct.

  Dit verslag beoogt aan anderen duidelijk te maken hoe een bedrijf als KPN een volslagen minachting en onbeschofte houding ten toon spreidt als je als cliënt meer wil dan gewoon betalen en niet zeuren. Zodra er iets niet goed gaat met een aansluiting of abonnement zijn de medewerkers van KPN op een enkele uitzondering na, maar in een ding geïnteresseerd: hoe kom ik van deze lastpost af zonder iets te hoeven ondernemen .

  De ervaringen die ik mocht opdoen na een strijd van 10 maanden met KPN hebben mij geleerd dat het product ‘’Internetplusbellen’’ technisch en logistiek nog niet klaar is voor de gebruikersmarkt en nog te veel fouten en problemen vertoont om op het publiek te worden losgelaten, omwille van het veroveren van een marktaandeel op de medestanders in de telefonie markt heeft men bij KPN kennelijk gekozen voor; …’’lanceren dat product’’ voordat de concurrent de klanten inpikt,…. later zien we wel verder,…………

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Het Verhaal:

  In juni 2005 vroeg ik bij KPN een aansluiting aan, voor het gebruik van internetplusbellen, een combinatie van internet en telefonie, waarbij de spraakverbinding via het internet tot stand komt (VOIP) en niet via de reguliere analoge verbindingen.

  Voor mij als gebruiker zou dit een voordeel op abonnement en gesprekskosten opleveren.
  Ik vroeg de aansluiting aan, voor op mijn nieuwe adres omdat ik per November van dat jaar zou gaan verhuizen.

  Op 20 juni kreeg ik van KPN Internetplusbellen een bevestiging van mijn aanvraag.
  Mijn oude Belbasis telefoonabonnement zou per datum verhuizing worden opgeheven.

  Op 1 november 2005 komen twee techneuten van KPN op mijn nieuwe adres het product Internetplusbellen installeren de technicus die verantwoordelijk is, Hugo Bers telefoonnummer 06 51546145 laat mij na ruim twee uur arbeid weten dat de aansluiting werkt, maar niet helemaal goed, het blijkt dat door een fout bij het configureren van de aansluiting in de centrale computer ik uitgaand bel over mijn oude telefoonnummer doch wel inkomend over mijn nieuwe nummer kan worden gebeld, de internetverbinding werkt prima zo laat hij weten.
  Op mijn vraag wanneer het verder in orde wordt gemaakt laat hij weten, dat niet te kunnen zeggen omdat het een nog erg nieuw product is, men zal met mij contact opnemen zo krijg ik te horen, er wordt op mijn verzoek notitie gemaakt op de afleverbon.
  Bij uitblijven van reactie mag ik hem bellen laat hij me weten.

  Op 23 november heb ik nog niets vernomen van KPN en het telefoneren via de nieuwe telefoonlijn gaat lastig en soms erg traag, ik bel Hugo Bers , die neemt contact op met zijn collega’’s en laat me weten dat het nu spoedig in orde komt,………..ook geeft hij me het nummer van de helpdesk.

  Ik hoor wederom geruime tijd niets en op 1 december bel ik via de helpdesk telefoonnummer 0104571668 ( 14 min. wachten tegen 0,90 euro per minuut ) de mevrouw Schout die me te woord staat zal het uitzoeken en me terug bellen,……………..dat gebeurt NIET

  Op 4 december bel ik weer de helpdesk (10 min tegen 0,90euro per minuut ) en vraag naar mevrouw Schout, die laat weten nog op antwoord te wachten en zal me terugbellen, u raadt het dat gebeurt…….. NIET

  Op 10 december wederom zelfde verhaal en mevrouw Schout word onbeleefd ze vind me lastig, ik moet geduld hebben,……….

  Op 15 december bel ik weer de helpdesk en spreek met Cor Doolhof hij reageert ongeïnteresseerd en belooft terug te bellen,………….dat gebeurt …….NIET.

  Op 18 december bel ik weer de helpdesk en spreek met mevrouw Carolien Bierman ze schrikt van het verhaal biedt namens KPN excuses aan en is erg hulpvaardig, ze brengt me in kontakt met een “”deskundige’’ van KPN internetplusbellen Dhr. Menno Mulder, telefoon 020 4842534.
  Deze hoort mijn verhaal aan en laat weten dat hij het zal uitzoeken en mij terugbellen , ik laat weten dat meer te hebben gehoord en vraag wanneer mijn aansluiting in orde kan worden gemaakt, hij wordt boos en zegt letterlijk , dat kan nog best een paar maanden duren want we hebben het druk. Nu wordt ik boos en vertel hem hoe ik daar over denk, we gaan uiteen als vijanden en hij doet niets voor me.

  Ik ga weer te biecht bij mevrouw Carolien Bierman, die schaamt zich en belooft iets voor me te gaan regelen.
  Mevrouw Bierman belt direct terug en heeft voor de volgende dag een monteur besteld die aan huis te situatie zal komen bekijken.

  Volgende dag komt een monteur van KPN aan huis, hij stelt vast dat de aansluiting foutief in bedrijf is genomen en kan daar nu hier aan huis niets aan doen, wel schakelt hij tijdelijk de telefoonaansluiting in de B3 mode als noodoplossing zodat nu mijn in en uitgaande telefoon over hetzelfde nummer lopen, wel heb ik nu een ander (oud) netnummer van mijn oude woonplaats zodat ik in mijn eigen dorp eerst het netnummer moet draaien, en het is een oude analoge verbinding. De monteur zegt toe de kwestie te zullen opstarten bij de klachtendienst.

  Ik hoor de gehele maand december NIETS, bel eind december met Carolien Bierman, inmiddels heb ik twee rekeningen gekregen op mijn nieuwe adres een voor een analoge aansluiting volgens Belbasis abonnement en een voor Internetplusbellen ik betaal dus dubbel,het wordt een dure grap op die manier.
  Mevrouw Bierman schaamt zich te moeten bekennen dat ze niets meer voor mij kan doen, ze raadt mij aan wel te betalen en direct bezwaar te maken om te voorkomen dat ik als wanbetaler te boek ga lopen.

  Ik heb in de maand januari 2006 nog contact met mevr. Ten Haterd van de internet help desk voor deze dienst en met mevr. van Geldrop beiden laten nooit meer iets van zich horen.
  Ik mag van ze afbranden,…………want een klant bel je niet terug , zo hoort dat !

  Op 22 februari 2006 is mijn geduld na 3 maanden soebatten, op, ik schrijf een goed omschreven klachtbrief aangetekend naar Dhr. Michiel Buitelaar Directeur Consumentenzaken van KPN te Utrecht, en een aangetekende kopie aan het hoofdkantoor KPN Maanweg te Den Haag t.a.v. de Directie aldaar.

  Ik zal daar NOOIT iets van horen, zelfs geen ontvangstbevestiging,…………stilte………….

  Intussen krijg ik periodiek dubbele rekeningen en daar ga ik tegen protesteren, schriftelijk per internet en per telefoon,….ik krijg dan telkens een reactienummer waar de klacht onder wordt ingeschreven op 09 11 2005 reactienummer 3939417
  06 03 2006 ,, ,, 4061414
  18 03 2006 ,, ,, 4074435
  03 04 2006 ,, ,, 4090925
  03 04 2006 ,, ,, 4090569
  13 04 2006 ,, ,, 4109125

  Telkens worden deze klachten door het UMCS (computer ) afgeboekt als ‘’afgehandeld’’ terwijl er niets mee wordt gedaan, ik mag gewoon doodvallen van KPN.

  Op 16 mei 2006 wordt ik weer zo vreselijk boos op een onbeschofte dame van de KPN helpdesk dat ik haar chef te spreken eis, en,…ik krijg na veel aandringen een mevrouw Lieset Derks aan de lijn, ze merkt dat ik echt heel boos ben en niet zal opgeven, dus gaat ze praten met haar baas Dhr. Kooimans, en er komt een e-mail tot stand naar weer een andere baas van KPN Dhr. Frans Clermonts, en daar krijg ik e-mail contact mee, hoera, nu kunnen ze me niet meer de telefoon-wachtrij of het bos in sturen, nu heb ik een vaste contactpersoon.

  Ik geef Frans Clermonts het gehele dossier en leg uit dat ik van die dubbele rekeningen af wil en ook een normale internetplusbel aansluiting wil zonder extra analoge spooklijnen erbij.
  Er komt actie hij zegt toe de zaak te gaan regelen.

  Op 30 mei 2006 word ik door hem in contact gebracht met Dhr Hubert van KPN IntenetplusbellenHelpdesk ( 020 484495) hoera er gaat iets gebeuren??
  Deze beloofd mij dat de foutief in rekening gebrachte bedragen zullen worden teruggestort op mijn rekening en dat het technische probleem wordt aangepakt.

  Het zal nog vele telefoontjes van 0,90 euro per minuut aan Dhr Hubert kosten,want hij “vergeet” vaak mij terug te bellen, maar begin augustus heb ik het bedrag toch op mijn rekening hoera!!

  Voor het technisch probleem krijg ik 6 juni 2006 weer een monteur op bezoek, hij is erg beleefd doet veel technische dingen maar komt na veel heen en weer bellen met zijn leidinggevende tot de conclusie dat hij hier thuis niets voor mij kan doen omdat het probleem in de centrale computer bij het invoeren van mijn aansluiting zit, dat wisten we al, maar goed, hij nog niet.
  Ik geef hem koffie en hij gaat weer weg,……………

  Ik maak wederom veelvuldig kontakt met Hr. Clermonts en Hr. Hubert maar behalve veel begrip en beloften komen we geen steek verder.

  Op 3 augustus 2006 krijg ik van Dhr. Hubert telefonisch te horen dat hij mijn aansluiting wil opheffen en daarna weer op juiste wijze in bedrijf wil nemen, gedurende die periode (14 dagen of zo…) zal ik geen internet en slechts analoge telefonie hebben, ik accepteer dat niet, ik heb internet nodig hoe moet ik mijn bankzaken regelen? Hubert gaat nadenken en belt terug met de oplossing:

  Ik krijg in de overbruggingsperiode analoge telefonie en een tijdelijk ADSL modem en tijdelijke aansluiting tot alles weer in bedrijf is. Ok is een redelijke oplossing ik ga akkoord.

  Tot ik enkele dagen daarna op 10 augustus een e-mail van Marijke van Roij namens KPN krijg met de mededeling dat ik geen ADSL kan krijgen omdat ik al Internetplusbellen heb,………….u weet wel die van de kip en het ei..
  Hr. Hubert weet hier ook geen oplossing voor te vinden, de ene afdeling saboteert de ander bij het helpen van een cliënt, goed he?

  Na enkele dagen bel ik maar weer eens en nu, komt er weer een ander konijn uit de hoge hoed, Hr. Hubert geeft de hele opdracht aan de technische dienst van Internetplusbellen, en die zullen mijn aansluiting slopen en weer in bedrijf nemen, waarbij ik in de overbruggingsperiode analoge telefoon en DSL zal krijgen, hij geeft het dossier op 11 augustus door en zegt een doorlooptijd van14 dagen toe…………we zullen zien.

  Op 25 augustus 2006 zijn de14 dagen reactietijd voor de technische dienst voorbij, ik mail dit aan Dhr Clermonts, die reageert niet,… maar,…………………

  Ik word gebeld door Jaqueline Alten van KPN helpdesk en deze laat weten dat de technische dienst drukte en achterstand heeft en nog niets met mijn dossier heeft gedaan , …………..
  Jaqueline zal haar baas Ritmie Lauren ( die ziek thuis is ) een e-mail sturen met de mededeling dat hij er een “”spoedje “” van moet maken, dat is echt verwennen hoor daar ben ik bij mee,…………..

  Vandaag 31 aug 2006 word ik gebeld door de technische dienst van KPN internetplus, Dhr Shafik Akbar tel 020 4846716, hij laat mij weten de volgende oplossing te kunnen bieden.

  Hij neemt de aansluiting volledig uit gebruik ( slopen) en ik krijg voor de 2 a 3 weken die het duurt om opnieuw aan te vragen en in bedrijf te nemen, een ADSL verbinding voor mijn computer en een gewone analoge telefoonaansluiting ( waar had ik dat eerder gehoord?)
  Als ik uitleg waarom ik er eigenlijk geen vertrouwen in heb laat hij naïef eerlijk weten dat er klanten zijn die al 12 maanden tobben met KPN internetplusbellen, en hij verteld dat het een chaotische bende is, …………over een week beloofd hij te bellen met de melding dat ze gaan beginnen………………erg spannend hoor. Dat het mis gaat staat vast, maar ik ben benieuwd waar dit keer,…

  Het is nu, 25 augustus 2006 en we vieren het 10 maanden jubileum van mijn ellende met internetplusbellen, ik heb een vermogen aan telefoon kosten en tijd besteed aan het achterna lopen van luie of ongemotiveerde KPN medewerkers en nog steeds werkt mijn aansluiting niet goed.
  De arrogante bureaucratie van een bedrijf op z’n retour dat KPN heet zal het moeten gaan afleggen tegen de snellere en klantvriendelijker concurrenten in deze markt

  Telefonie is een vechtmarkt geworden, de logge giganten van weleer die het monopolie hadden zijn niet met hun tijd meegegaan en zullen uitsterven net als de dinosaurussen.

  Een van de concurrenten van KPN, ….Tele2, bied op dit moment hetzelfde product als Internetplusbellen aan voor 29,95 per maand, een stuk voordeliger dan KPN, en dan krijg je het modem nog gratis ook, het zal helder zijn dat niets mij nu nog aan de “”diensten”” van KPN bind, ik heb mijn lesje geleerd en KPN zal heel wat wonderen moeten verrichten voor ze mij weer als klant kunnen terugwinnen.

  Note

  Alle in deze bewerking genoemde feiten namen en gegevens zijn te ondersteunen met schriftelijk bewijs omtrent juistheid, en berusten op hetgeen ik persoonlijk heb ervaren in mijn kontakten met KPN en zijn medewerkers.

  Ruud van Wijk
  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
  1. Cor Doolhoff

   Beste Ruud
   Ik verklaar dat ik geen ankele relatie met KPN heb en ook geen contact met jou heb gehad.
   Wil je mijn naam niet misbruiken.

     /   Beantwoorden  / 
 6. r van wijk

  INTERNETPLUSBELLEN VAN KPN, HET DRAMA IN EEN NOTENDOP.

  Het verslag dat u hieronder kunt lezen is een volledig waarheidsgetrouw en conform hetgeen ik als KPN klant heb meegemaakt alle data en namen zijn volledig correct.

  Dit verslag beoogt aan anderen duidelijk te maken hoe een bedrijf als KPN een volslagen minachting en onbeschofte houding ten toon spreidt als je als cliënt meer wil dan gewoon betalen en niet zeuren. Zodra er iets niet goed gaat met een aansluiting of abonnement zijn de medewerkers van KPN op een enkele uitzondering na, maar in een ding geïnteresseerd: hoe kom ik van deze lastpost af zonder iets te hoeven ondernemen .

  De ervaringen die ik mocht opdoen na een strijd van 10 maanden met KPN hebben mij geleerd dat het product ‘’Internetplusbellen’’ technisch en logistiek nog niet klaar is voor de gebruikersmarkt en nog te veel fouten en problemen vertoont om op het publiek te worden losgelaten, omwille van het veroveren van een marktaandeel op de medestanders in de telefonie markt heeft men bij KPN kennelijk gekozen voor; …’’lanceren dat product’’ voordat de concurrent de klanten inpikt,…. later zien we wel verder,…………

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Het Verhaal:

  In juni 2005 vroeg ik bij KPN een aansluiting aan, voor het gebruik van internetplusbellen, een combinatie van internet en telefonie, waarbij de spraakverbinding via het internet tot stand komt (VOIP) en niet via de reguliere analoge verbindingen.

  Voor mij als gebruiker zou dit een voordeel op abonnement en gesprekskosten opleveren.
  Ik vroeg de aansluiting aan, voor op mijn nieuwe adres omdat ik per November van dat jaar zou gaan verhuizen.

  Op 20 juni kreeg ik van KPN Internetplusbellen een bevestiging van mijn aanvraag.
  Mijn oude Belbasis telefoonabonnement zou per datum verhuizing worden opgeheven.

  Op 1 november 2005 komen twee techneuten van KPN op mijn nieuwe adres het product Internetplusbellen installeren de technicus die verantwoordelijk is, Hugo Bers telefoonnummer 06 51546145 laat mij na ruim twee uur arbeid weten dat de aansluiting werkt, maar niet helemaal goed, het blijkt dat door een fout bij het configureren van de aansluiting in de centrale computer ik uitgaand bel over mijn oude telefoonnummer doch wel inkomend over mijn nieuwe nummer kan worden gebeld, de internetverbinding werkt prima zo laat hij weten.
  Op mijn vraag wanneer het verder in orde wordt gemaakt laat hij weten, dat niet te kunnen zeggen omdat het een nog erg nieuw product is, men zal met mij contact opnemen zo krijg ik te horen, er wordt op mijn verzoek notitie gemaakt op de afleverbon.
  Bij uitblijven van reactie mag ik hem bellen laat hij me weten.

  Op 23 november heb ik nog niets vernomen van KPN en het telefoneren via de nieuwe telefoonlijn gaat lastig en soms erg traag, ik bel Hugo Bers , die neemt contact op met zijn collega’’s en laat me weten dat het nu spoedig in orde komt,………..ook geeft hij me het nummer van de helpdesk.

  Ik hoor wederom geruime tijd niets en op 1 december bel ik via de helpdesk telefoonnummer 0104571668 ( 14 min. wachten tegen 0,90 euro per minuut ) de mevrouw Schout die me te woord staat zal het uitzoeken en me terug bellen,……………..dat gebeurt NIET

  Op 4 december bel ik weer de helpdesk (10 min tegen 0,90euro per minuut ) en vraag naar mevrouw Schout, die laat weten nog op antwoord te wachten en zal me terugbellen, u raadt het dat gebeurt…….. NIET

  Op 10 december wederom zelfde verhaal en mevrouw Schout word onbeleefd ze vind me lastig, ik moet geduld hebben,……….

  Op 15 december bel ik weer de helpdesk en spreek met Cor Doolhof hij reageert ongeïnteresseerd en belooft terug te bellen,………….dat gebeurt …….NIET.

  Op 18 december bel ik weer de helpdesk en spreek met mevrouw Carolien Bierman ze schrikt van het verhaal biedt namens KPN excuses aan en is erg hulpvaardig, ze brengt me in kontakt met een “”deskundige’’ van KPN internetplusbellen Dhr. Menno Mulder, telefoon 020 4842534.
  Deze hoort mijn verhaal aan en laat weten dat hij het zal uitzoeken en mij terugbellen , ik laat weten dat meer te hebben gehoord en vraag wanneer mijn aansluiting in orde kan worden gemaakt, hij wordt boos en zegt letterlijk , dat kan nog best een paar maanden duren want we hebben het druk. Nu wordt ik boos en vertel hem hoe ik daar over denk, we gaan uiteen als vijanden en hij doet niets voor me.

  Ik ga weer te biecht bij mevrouw Carolien Bierman, die schaamt zich en belooft iets voor me te gaan regelen.
  Mevrouw Bierman belt direct terug en heeft voor de volgende dag een monteur besteld die aan huis te situatie zal komen bekijken.

  Volgende dag komt een monteur van KPN aan huis, hij stelt vast dat de aansluiting foutief in bedrijf is genomen en kan daar nu hier aan huis niets aan doen, wel schakelt hij tijdelijk de telefoonaansluiting in de B3 mode als noodoplossing zodat nu mijn in en uitgaande telefoon over hetzelfde nummer lopen, wel heb ik nu een ander (oud) netnummer van mijn oude woonplaats zodat ik in mijn eigen dorp eerst het netnummer moet draaien, en het is een oude analoge verbinding. De monteur zegt toe de kwestie te zullen opstarten bij de klachtendienst.

  Ik hoor de gehele maand december NIETS, bel eind december met Carolien Bierman, inmiddels heb ik twee rekeningen gekregen op mijn nieuwe adres een voor een analoge aansluiting volgens Belbasis abonnement en een voor Internetplusbellen ik betaal dus dubbel,het wordt een dure grap op die manier.
  Mevrouw Bierman schaamt zich te moeten bekennen dat ze niets meer voor mij kan doen, ze raadt mij aan wel te betalen en direct bezwaar te maken om te voorkomen dat ik als wanbetaler te boek ga lopen.

  Ik heb in de maand januari 2006 nog contact met mevr. Ten Haterd van de internet help desk voor deze dienst en met mevr. van Geldrop beiden laten nooit meer iets van zich horen.
  Ik mag van ze afbranden,…………want een klant bel je niet terug , zo hoort dat !

  Op 22 februari 2006 is mijn geduld na 3 maanden soebatten, op, ik schrijf een goed omschreven klachtbrief aangetekend naar Dhr. Michiel Buitelaar Directeur Consumentenzaken van KPN te Utrecht, en een aangetekende kopie aan het hoofdkantoor KPN Maanweg te Den Haag t.a.v. de Directie aldaar.

  Ik zal daar NOOIT iets van horen, zelfs geen ontvangstbevestiging,…………stilte………….

  Intussen krijg ik periodiek dubbele rekeningen en daar ga ik tegen protesteren, schriftelijk per internet en per telefoon,….ik krijg dan telkens een reactienummer waar de klacht onder wordt ingeschreven op 09 11 2005 reactienummer 3939417
  06 03 2006 ,, ,, 4061414
  18 03 2006 ,, ,, 4074435
  03 04 2006 ,, ,, 4090925
  03 04 2006 ,, ,, 4090569
  13 04 2006 ,, ,, 4109125

  Telkens worden deze klachten door het UMCS (computer ) afgeboekt als ‘’afgehandeld’’ terwijl er niets mee wordt gedaan, ik mag gewoon doodvallen van KPN.

  Op 16 mei 2006 wordt ik weer zo vreselijk boos op een onbeschofte dame van de KPN helpdesk dat ik haar chef te spreken eis, en,…ik krijg na veel aandringen een mevrouw Lieset Derks aan de lijn, ze merkt dat ik echt heel boos ben en niet zal opgeven, dus gaat ze praten met haar baas Dhr. Kooimans, en er komt een e-mail tot stand naar weer een andere baas van KPN Dhr. Frans Clermonts, en daar krijg ik e-mail contact mee, hoera, nu kunnen ze me niet meer de telefoon-wachtrij of het bos in sturen, nu heb ik een vaste contactpersoon.

  Ik geef Frans Clermonts het gehele dossier en leg uit dat ik van die dubbele rekeningen af wil en ook een normale internetplusbel aansluiting wil zonder extra analoge spooklijnen erbij.
  Er komt actie hij zegt toe de zaak te gaan regelen.

  Op 30 mei 2006 word ik door hem in contact gebracht met Dhr Hubert van KPN IntenetplusbellenHelpdesk ( 020 484495) hoera er gaat iets gebeuren??
  Deze beloofd mij dat de foutief in rekening gebrachte bedragen zullen worden teruggestort op mijn rekening en dat het technische probleem wordt aangepakt.

  Het zal nog vele telefoontjes van 0,90 euro per minuut aan Dhr Hubert kosten,want hij “vergeet” vaak mij terug te bellen, maar begin augustus heb ik het bedrag toch op mijn rekening hoera!!

  Voor het technisch probleem krijg ik 6 juni 2006 weer een monteur op bezoek, hij is erg beleefd doet veel technische dingen maar komt na veel heen en weer bellen met zijn leidinggevende tot de conclusie dat hij hier thuis niets voor mij kan doen omdat het probleem in de centrale computer bij het invoeren van mijn aansluiting zit, dat wisten we al, maar goed, hij nog niet.
  Ik geef hem koffie en hij gaat weer weg,……………

  Ik maak wederom veelvuldig kontakt met Hr. Clermonts en Hr. Hubert maar behalve veel begrip en beloften komen we geen steek verder.

  Op 3 augustus 2006 krijg ik van Dhr. Hubert telefonisch te horen dat hij mijn aansluiting wil opheffen en daarna weer op juiste wijze in bedrijf wil nemen, gedurende die periode (14 dagen of zo…) zal ik geen internet en slechts analoge telefonie hebben, ik accepteer dat niet, ik heb internet nodig hoe moet ik mijn bankzaken regelen? Hubert gaat nadenken en belt terug met de oplossing:

  Ik krijg in de overbruggingsperiode analoge telefonie en een tijdelijk ADSL modem en tijdelijke aansluiting tot alles weer in bedrijf is. Ok is een redelijke oplossing ik ga akkoord.

  Tot ik enkele dagen daarna op 10 augustus een e-mail van Marijke van Roij namens KPN krijg met de mededeling dat ik geen ADSL kan krijgen omdat ik al Internetplusbellen heb,………….u weet wel die van de kip en het ei..
  Hr. Hubert weet hier ook geen oplossing voor te vinden, de ene afdeling saboteert de ander bij het helpen van een cliënt, goed he?

  Na enkele dagen bel ik maar weer eens en nu, komt er weer een ander konijn uit de hoge hoed, Hr. Hubert geeft de hele opdracht aan de technische dienst van Internetplusbellen, en die zullen mijn aansluiting slopen en weer in bedrijf nemen, waarbij ik in de overbruggingsperiode analoge telefoon en DSL zal krijgen, hij geeft het dossier op 11 augustus door en zegt een doorlooptijd van14 dagen toe…………we zullen zien.

  Op 25 augustus 2006 zijn de14 dagen reactietijd voor de technische dienst voorbij, ik mail dit aan Dhr Clermonts, die reageert niet,… maar,…………………

  Ik word gebeld door Jaqueline Alten van KPN helpdesk en deze laat weten dat de technische dienst drukte en achterstand heeft en nog niets met mijn dossier heeft gedaan , …………..
  Jaqueline zal haar baas Ritmie Lauren ( die ziek thuis is ) een e-mail sturen met de mededeling dat hij er een “”spoedje “” van moet maken, dat is echt verwennen hoor daar ben ik bij mee,…………..

  Vandaag 31 aug 2006 word ik gebeld door de technische dienst van KPN internetplus, Dhr Shafik Akbar tel 020 4846716, hij laat mij weten de volgende oplossing te kunnen bieden.

  Hij neemt de aansluiting volledig uit gebruik ( slopen) en ik krijg voor de 2 a 3 weken die het duurt om opnieuw aan te vragen en in bedrijf te nemen, een ADSL verbinding voor mijn computer en een gewone analoge telefoonaansluiting ( waar had ik dat eerder gehoord?)
  Als ik uitleg waarom ik er eigenlijk geen vertrouwen in heb laat hij naïef eerlijk weten dat er klanten zijn die al 12 maanden tobben met KPN internetplusbellen, en hij verteld dat het een chaotische bende is, …………over een week beloofd hij te bellen met de melding dat ze gaan beginnen………………erg spannend hoor. Dat het mis gaat staat vast, maar ik ben benieuwd waar dit keer,…

  Het is nu, 25 augustus 2006 en we vieren het 10 maanden jubileum van mijn ellende met internetplusbellen, ik heb een vermogen aan telefoon kosten en tijd besteed aan het achterna lopen van luie of ongemotiveerde KPN medewerkers en nog steeds werkt mijn aansluiting niet goed.
  De arrogante bureaucratie van een bedrijf op z’n retour dat KPN heet zal het moeten gaan afleggen tegen de snellere en klantvriendelijker concurrenten in deze markt

  Telefonie is een vechtmarkt geworden, de logge giganten van weleer die het monopolie hadden zijn niet met hun tijd meegegaan en zullen uitsterven net als de dinosaurussen.

  Een van de concurrenten van KPN, ….Tele2, bied op dit moment hetzelfde product als Internetplusbellen aan voor 29,95 per maand, een stuk voordeliger dan KPN, en dan krijg je het modem nog gratis ook, het zal helder zijn dat niets mij nu nog aan de “”diensten”” van KPN bind, ik heb mijn lesje geleerd en KPN zal heel wat wonderen moeten verrichten voor ze mij weer als klant kunnen terugwinnen.

  Note

  Alle in deze bewerking genoemde feiten namen en gegevens zijn te ondersteunen met schriftelijk bewijs omtrent juistheid, en berusten op hetgeen ik persoonlijk heb ervaren in mijn kontakten met KPN en zijn medewerkers.

  Ruud van Wijk
  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 7. jeroen kleen

  Ik heb dezelfde ervaring als sommigen. netjes via de telefoon ISDN en internetplusbellen verhuizing doorgegeven halverwege juli en ook bevestiging op e-mail en brief gekregen. ISDN zou per 15 september en Internetplusbellen per 1 september verhuizen. Tot op heden geen enkele zinnige reactie van KPN. Ze e-mailen zich suf daar in dat bedrijf maar een reactie naar mij toe of enige voortgang is niet zichtbaar. IK heb tot op heden nog steeds geen nieuwe NT1 kastje, een nieuwe experiabox en ik heb geen idee wanneer ik aangesloten ga wachten (na ruime 30 dagen wachten). Toch knap van KPN lijkt me moeilijk te evenaren bij een andere ADSL provider. De helpdesk kan alleen e-mailtjes sturen naar de 2de lijns helpdesk om na te gaan waarom er bij mij niet verhuist wordt. Echter de reactietijd van de 2delijns is slechts 10 dagen… ik hoop geen 10 werkdagen…. TIPJE: als je moet verhuizen; zeg je abbonnement op; ga over op normaal belbasis en verhuis dan of ga over op tele2 ofzo.

    /   Beantwoorden  / 
 8. wim van den groenendaal

  Ik heb vanuit Schotland waar ik woonde tot de 16de september dit jaar via Internet een normale telefoonaansluiting besteld, met daarbij de duidelijke en uitdrukkelijke aanwijzing dat ik nog niet in Amsterdam was en daarom niet kon reageren op post. Na de verhuizing naar Amsterdam op de 16de bleek dat Michiel Buitelaar van de KPN me toch een brief geschreven had naar mijn adres in Amsterdam met het verzoek om kopieën van paspoort op te sturen. Dat had ik natuurlijk niet kunnen doen daar ik niet in Amsterdam was ten tijde van de brief van Buitelaar. Overigens, er was me ten tijde van de aanvraag per Internet niets verteld over de noodzaak van aanvullende documentatie.

  Aangekomen in Amsterdam op kantoor Rokin is me toen op de 16de bevestigd dat die aansluiting was komen te vervallen, maar gelukkig …”geen enkel probleem mijnheer, neem een InternetPlus abonnement, veel beter”. Zo gezegd zo gedaan. Op de 16de heb ik dat contract getekend en een bevestiging ontvangen per email, Bestelling 3981557 / EBA1-1-2.01 Ook stuurde Michiel Buitelaar een brief met aankondiging dat de box voor de InternetPlus verbinding binnen drie weken zou worden afgeleverd. Prima. Dank u Michiel Buitelaar.

  Na een maand, maar weer eens naar het Rokin, oh oh! ondanks de verzekering van KPN op het Rokin op de 16de was er wel een nummer geopend, en niemand heeft me ooit dat nummer verklapt en ik heb nooit ofte nimmer een telefoonapparaat op dat nummer gebruikt. KPN Rokin: Het nummer bestaat nog steeds mijnheer en dient te worden opgeheven, en dat duurt een week, en daarna tja helaas weer een maand wachten daar het hele InternetPlus bellen weer opnieuw moet worden aangevraagd.

  Maar Michiel Buitelaar stuurt natuurlijk wel een brief op de 20ste dat hij bepaalde stukken niet heeft ontvangen en daarom misschien “genoodzaakt” is 33 euro van mijn rekening af te schrijven. Quote van Michiel Buitelaar “We zijn goed in verkopen op grote schaal, hebben een grote marketingmachine en een goed callcenter. We zijn goed in het versturen en innen van rekeningen. Saai, maar wel knap” De waarheid in ieder geval van Buitelaar. Innen zal die. Vervolg quote: ‘We zijn betrouwbaar en dat is met het afrekenen van al die internetdiensten wel handig. We zijn platform waarop we zelf voor een deel speler zijn” ook heel waar, goed gedaan Michiel.

  Dat genoodzaakt in de brief van Buitelaar is speciaal aardig niet? Ondertussen 14 emails en 3 bezoeken Rokin verder. Boos. Maar wel een telefoonnummer van mevrouw Hooghuis. 020 484 8083. Lieve stem, dat wel, en welgemeende excuses hoor. Er gebeurt echter helemaal niets natuurlijk, O ja, uw lijn is in behandeling mijnheer. Wat dat betekent weet ze ook niet. Wanneer komt er telefoon? Weet ze niet, kan ze helaas niet zeggen, maar ze werkt eraan. Wordt vervolgd. En de rekening van Buitelaar. Ja die moet ik betalen en dan naar dame Hooghuis sturen, ze zal dan kijken dat kan worden gecrediteerd. Net met haar gebeld. Mobiel natuurlijk, eerst even 10 minuten in de wacht. Ik wilde niet van de lijn af totdat ze een toezegging deed wanneer ze zou kunnen zeggen wanneer mijn lijn zou komen. Uiteindelijk heeft ze gewoon opgehangen. Vroeger, ouderwets natuurlijk, maakte je een fout, probeerde die recht te zetten en bood dan excuses aan. Mensenwerk. Trouwens: De KPN kan dit soort verhalen op deze blog natuurlijk helemaal niets schelen. Maar ja, het lucht in ieder geval even op.

  Succes.

  Nogg een maal de profetische quote van Buitelaar: We zijn goed in verkopen op grote schaal, hebben een grote marketingmachine en een goed callcenter. We zijn goed in het versturen en innen van rekeningen. Saai, maar wel knap.

    /   Beantwoorden  / 
 9. I lOVE KPN

  ach ja kpn zus kpn zo. in tijden dat alleen kpn het communicatiemiddel bood was er geen kip die klaagde zo ver ik weert,

  nu valt er tenminste wat te klagen, als ik het zo zie hebben jullie er nog plezier in ook.

  maar.. betekend niet dat jullie geen gelijk hebben

    /   Beantwoorden  / 
 10. A.sander

  Goedemorgen
  hierbij laat ik jullie even weten ,dat ik naar de rechter ga om de KPN aan te klagen !
  Mijn zoon en ik zijn allebei meer dan onbeschoft te woord gestaan door een telefoniste van de KPN.
  Gelukkig heeft mijn zoon om haar naam gevraagt ,dus er moet nu maar eens een einde komen aan die meer dan onfatsoenlijke behandeling aan de telefoon ,waar je eerst zowieso al meer dan 10 min aan de telefoonlijn hangt voor ze je te woord staan.
  Deze keer komen jullie er niet zo maar voor weg!
  Ben erg goed verzekerd voor rechtshulp en kan dus heel lang gaan procederen zonder dat het mij een cent gaat kosten en dat is ook precies wat ik ga doen .
  MW. A. Sander

    /   Beantwoorden  / 
 11. P.trik

  t.a.v. Jacob Middeldorp
  Directeur Klantencontact
  KPN
  Postbus 2547
  3500 GM Utrecht

  betreft opzegging KPN-abonnement Vaste Telefonie (2)
  telefoonnummer : 05xxxxxxxxx

  26-september 2007, Zxx

  Geachte meneer Jacob Middeldorp,

  Ik vind het vervelend om u nogmaals een brief te moeten sturen met betrekking tot onze opzegging vaste telefonie.
  Omtrent 9 augustus heeft u reeds een opzeggingsbrief van ons gehad met de redenen van onze opzegging, daarop werden wij pas heden teruggebeld door een van uw medewerkers.
  In eerste instantie werd ik daar tot tevredenheid te woord gestaan.

  De dame in kwestie verbond mij echter door met een ander persoon
  Deze deelde mij in eerste instantie mee dat het opzeggen van het abonnement niet ging omdat het pas op 7 juli 2007 zou zijn ingegaan.
  Toen ik doorvroeg hierover bleek het dat dit ging om een mobiel abonnement van mijn vrouw, Ik gaf aan dat het ging om onze vaste verbinding en dat deze op de naam Gxxxxx stond. Inmiddels was de stemming aan de andere kant van de lijn niet zo klantvriendelijk meer.

  De dame in kwestie wilde dan wel per 26 oktober 2007 het abonnement laten eindigen maar zei daarbij dat ook onze ADSL verbinding zou worden verbroken. Omdat we sinds 26 maart 2007 een XS4all-only verbinding hebben, vroeg ik hoe dit mogelijk was. Volgens de medewerkster was het zo dat wij een ADSL-verbinding van KPN hadden en dat de verbreking van het contract zou leiden tot de verbreking van de internetverbinding.
  Dit is natuurlijk niet mijn bedoeling en daarom vroeg ik haar om verdere details om dat ik met een rekening in mijn hand stond waarop geen internet kosten stonden vermeld en wilde weten hoe dit dan mogelijk was.

  De sfeer werd ronduit vijandig en de dame besloot met de mededeling dat ze de opzegging annuleerde. Ik vroeg haar om haar naam, deze wilde ze me niet geven en vervolgens werd de verbinding verbroken.

  Het is nu de vierde achtereenvolgende keer dat het onmogelijk blijkt om met uw telefonische klantendienst de door ons gewenste situatie te realiseren. Hierdoor zitten wij inmiddels sinds 1 augustus 2007 met dubbele abonnementskosten en een ongewenste telefoonverbinding.

  Wij vragen u met klem om deze zaak nu schriftelijk af te handelen omdat we geen vertrouwen meer hebben in het functioneren van de telefonische klantenservice en verwachten een schriftelijke notitie waaruit blijkt dat onze abonnementskosten zoals gevraagd:
  + vanaf 1 augustus 2007 verlaagd worden tot het belbudget abonnement
  + vanaf 1 september 2007 afgesloten van het KPN telefoonnetwerk
  + en tevens dat we blijvend een ADSL verbinding via XS4all-only houden (om verdere misverstanden te voorkomen).

    /   Beantwoorden  / 
 12. KPN Medewerker

  Jullie lullen man who gives a fuck about your problem! KPN don’t ik werk daar ik weet waarover ik praat…Bithcess shit jongee!

    /   Beantwoorden  / 
 13. KinereergoHob

  I need a driver for my phillips snn6500 wireless netcard
  or smc2632 wireless net card
  I can`t make them run on linpus linux lite

  please help

  regards
  KinereergoHob

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.