Advies: download Grindhouse lekker illegaal

Animatie.blog.nl sluit zich aan bij het groeiende protest tegen de opsplitsing van de film Grindhouse in Nederland en andere Europese landen. Het is weliswaar geen animatiefilm, maar ik vind het toch belangrijk. Want de filmindustrie gaat hier in haar geldbelustheid te ver in de aantasting van de artistieke integriteit van een film.

Tarantino & Rodriguez
De film, een dubbel-productie van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez, wordt in Europa als twee films uitgebracht, terwijl de regisseurs het als één filmproject hebben bedoeld. Grindhouse moet de sfeer van de oude grindhouses terugbrengen in de bioscopen. Een grindhouse was vroeger een bioscoop waar non-stop B-films werden vertoond. Met één kaartje, kon je er twee films achter elkaar uitzitten. Rodiguez en Tarantino zijn beide dol op oude B-flicks, en wilden het gevoel van de oude grindhouses nog één keertje terugbrengen. Ze maakten opzettelijk twee exploitatie-films, Planet Terror en Death Proof, en produceerden zelfs een aantal fake-trailers voor niet-bestaande films. Het geheel vormt Grindhouse, en zo komt het ook in de Amerikaanse bioscopen.

Geldklopperij
The Weinstein Company (producent van Grindhouse) heeft echter bedacht dat de film in Europa als twee films uitgebracht kan worden. Death Proof komt in juni uit, en Planet Terror in juli. Dat Grindhouse wordt opgesplitst, heeft maar één reden: jou meer geld uit de zak kloppen. De producenten willen dat je twee keer naar de bioscoop gaat, en dus twee keer een kaartje koopt. En wie Grindhouse vervolgens toch nog als geheel wil zien, mèt fake-trailers, kan nòg een keer zijn portemonnee trekken voor de dvd.

Boycot Planet Terror en Death Proof
Regisseurs Rodriguez en Tarantino hebben de afgelopen maanden enthousiaste verhalen verteld over hoe uniek hun Grindhouse-ervaring moet worden voor de bioscoopbezoekers. De hele film wordt vormgegeven als een kapotgedraaide grindhouse-film: zelfs met beschadigingen en 'missing reels'. Het uitbrengen van deze productie als losse films, is absoluut in strijd met de bedoelingen van de makers. Dat is al gereden genoeg om deze losse films te mijden. Belangrijker nog is de truc die de filmindustrie probeert uit te halen: we worden al overspoeld met saaie sequels en fantasieloze remakes, en nu bedenkt de filmindustrie een nieuwe uitmelk-mogelijkheid: nieuwe films in tweeën hakken. Het wordt tijd dat wij dit als filmliefhebbers de kop indrukken voordat Hollywood denkt een nieuwe geldklopperij-methode te hebben gevonden. Laat de op geld beluste producers merken dat dit geen lucratieve business is. Mijd deze in tweeën gehakte films in de bioscoop. Laten we met z'n allen wegblijven.

Download de films illegaal
En voor één keer zeg ik (zelfs als voorvechter van auteursrechten): download Planet Terror en Death Proof lekker illegaal. Brand op zoveel mogelijk dvd's en deel aan iedereen uit. Wat denken ze wel. Als zij ons voor de gek houden, waarom zouden wij het dan nog eerlijk spelen?

Lees ook:Tien redenen om op tweede paasdag Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death te kijken
Lees ook:Zelfs filmtrailers nu met regiobeperkingen
Lees ook:Eerste bewegende beelden Planet 51
Lees ook:Clip Pixars Terror-filmpje
Lees ook:Eerste trailer nieuwe Wallace & Gromit film!

4 reacties op “Advies: download Grindhouse lekker illegaal

 1. Zet

  Helemaal mee eens! Ik ben nu mails aan het sturen aan Pathe en de distribiteurs met de klacht. Deze mensen hebben geen liefde voor films, alleen voor geld geld geld

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kenneth

  Die opsplitsing is inderdaad een echte schande, pure geldklopperij. Ik download bij nooit films vanwege de vaak bedroefende kwaliteit. In dit geval zit er echter weinig anders op. Ik wil absoluut deze geweldige filmervaring ondergaan zoals Rodriguez en Tarantino ze bedoeld hebben, Back-to-back en met die heerlijke fake trailers tussen Planet Terror en Death Proof in.

    /   Beantwoorden  / 
 3. John

  hier ben ik het ook mee eens. een vriend van mij staat op dit moment in de rij voor de bios in de USA. ik had hem ook het hele verhaal verteld het is een schande. alleen omdat het concept grindhouse onbekent in europa is.
  je moet dit als een gehele film zien en daar mag niet in geknipt worden. hopelijk staat er een r5 spoedig online. en denk dat de heren rodriques en tarrentino het hier eens mee zullen zijn. het zelfde is gebeurt met kill bill wat eigenlijk 1 film had moeten zijn.
  dit gaat gewoon te ver. miramax heeft alleen $ tekens in hun ogen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Rudy

  Downloaden is toch niet illegaal?

  Volgens mij alleen uploaden….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.