Paramount heeft grootse plannen

De studio werkt met bekende producenten zoals J.J. Abrams (Star Trek) en zeven scriptschrijvers aan een heleboel nieuwe animatiefilms.

Vorig jaar berichtten we dat Paramount een eigen animatiestudio oprichtte (Paramount Animation). In december 2012 komt namelijk een einde aan de jarenlange samenwerking tussen de distributeur en DreamWorks Animation (Rise of the Guardians wordt de laatste animatiefilm die Paramount verdeelt).

Daarna bleef het echter een lange tijd stil. Het enige project dat werd aangekondigd was een nieuwe bioscoopfilm over SpongeBob SquarePants. In een artikel van Variety duikt nu wat nieuwe informatie op.

In totaal werden maar liefst zeven schrijvers ingehuurd om verschillende verhalen uit te werken. Vanwege de lange duur die nodig is om animatiefilms te maken, wil de studio helaas nog niet alle nieuwe projecten verklappen. De vrees dat de concurrentie met het idee gaat lopen is immers niet ongegrond.

Jonathan Aibel en Glenn Berger, die Kung Fu Panda 2 schreven, kruipen nu in hun pen voor The SpongeBob SquarePants Movie 2. De film wordt geregisseerd door Paul Tibbitt (een schrijver van de tekenfilmserie). Stephen Hillenburg (bedenker van de serie) is als executive producer bij de sequel betrokken en Mary Parent (Pacific Rim, Noah) is de producent. De film wordt in de tweede helft van 2014 in de bioscoop verwacht.

Daarnaast wordt er nog steeds gewerkt aan New Kid, een film die gebaseerd is op een strip van Penny Arcade over een eenzame mensenjongen die in een school vol aliens belandt. Producenten Mary Parent en Cale Boyter zijn aan de adaptatie verbonden, waarvan het script geschreven wordt door Gary Whitta (The Book of Eli).

Ook J.J. Abrams (Super 8, Star Trek, Lost, Fringe) werkt (als producent) voor de studio aan een nieuw project, maar details hierover werden helaas nog niet publiek gemaakt.

Naast originele films maken, wil Paramount uiteraard ook op veilig spelen. Paramount en Nickelodeon zijn allebei een onderdeel van Viacom en daarom is SpongeBob wellicht niet de enige ster die naar het witte doek wordt gebracht. Andere mogelijkheden voor adapaties zijn Nickelodeons populaire tv-series Dora the Explorer, The Legend of Korra en de game Monkey Quest.

Benieuwd naar de nieuwe projecten?

(Afbeeldingen uit Monkey Quest, The Legend of Korra en New Kid)

Lees ook:Paramount maakt nieuwe SpongeBob-film
Lees ook:SpongeBob-helden in 3D
Lees ook:SpongeBob-filmtrailer
Lees ook:SpongeBob in 3D
Lees ook:Tweede SpongeBob-trailer

5 reacties op “Paramount heeft grootse plannen

 1. TAZ

  ik hoop maar dat ze dan ook meer kunnen zeggen over een vervolg van de film rango want die was leuk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. poppie

  new kid zie ik als enige zitten en de rango vervolg is nog niet aangekondigd

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  een kora film lijkt me wel tof.
  jammer dat ze dat niet deden bij de legend of aang.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Joe

  “J.J.Abrams (star trek)”
  Om heb zo aan te kondigen doe je hem te kort, denk ook aan Transformers, Super 8, Lost en Fringe!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Zo staat het toch ook wat verder in het bericht?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.