Monster Trucks voor Paramount

Nieuwe prent vol reuzenwagens trekt Chris Wedge (Ice Age) aan.

Een nieuwe bioscoopfilm vol gigantische vierwielers, dat is waar Paramount momenteel op aast. De filmstudio’s topman, Adam Goodman, is volgens Deadline aan het onderhandelen met Chris Wedge om de prent te regisseren.

Dat is opvallend, want Wedge werkt al meer dan tien jaar voor Blue Sky Studios, de animatiestudio van 20th Century Fox waar hij Ice Age, Robots en recent ook Epic regisseerde. Daarnaast is hij ook bekend als de ‘stem’ van het populaire Ice Age-karakter Scrat en als producent van Horton Hears a Who! en Rio.

Paramount hoopt dat de Monster Trucks-film net zo populair wordt als de Transformers-franchise. De productie zou computeranimatie met live action combineren en heeft een budget van 100 miljoen dollar (ruim 75 miljoen euro). Mary Parent is als producent aan het project verbonden.

Over het verhaal van de nieuwe film is nog niets bekend, maar het gaat naar verluidt om een origineel idee dat wordt uitgewerkt door scriptschrijvers Jonathan Aibel en Glenn Berger. Zij schreven eerder aan het script van de Kung Fu Panda- en de Alvin and the Chipmunks-films. Ingrediënten die vast niet zullen onbreken zijn de typische stuntwagens met buitenproportioneel grote banden.

Monster Trucks moet op 29 mei 2015 in de Amerikaanse zalen verschijnen en zou zo het tweede project worden voor het pas opgerichte Paramount Animation. De studio brengt eerst The SpongeBob SquarePants Movie 2 uit op 13 februari 2015.

(Via Deadline, foto via Wikimedia)

Lees ook:Paramount heeft grootse plannen
Lees ook:Paramount maakt nieuwe SpongeBob-film
Lees ook:Nieuwe film Shedd aangekondigd
Lees ook:‘TMNT’ gaat door voor filmtitel (en ander klein animatienieuws)
Lees ook:Fox plant Cardboard-film

Eén reactie op “Monster Trucks voor Paramount

  1. TAZ

    het kan best wel wat leuks worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.