Interview met Pixar-animator Sanjay Patel

Naar aanleiding van een tentoonstelling in het Oakland Museum of California over de 25 jaar die Pixar in de animatiebusiness zit, werd animator en illustrator Sanjay Patel geïnterviewd voor het Amerikaanse televisienetwerk PBS.

Hoewel hij als supervising animator en storyboard artist meewerkte aan films zoals The Incredibles en Ratatouille, ligt de klemtoon van het gesprek vooral bij de illustraties die hij maakt. De animator met Indische roots kwam – net zoals vele anderen – bij de studio terecht nadat hij afstudeerde aan het California Institute of the Arts en vertelt hoe de allereerste Toy Story hem inspireerde om zijn potlood neer te leggen en dat in te ruilen voor een computermuis. Gelukkig nam hij het later weer op om allerlei verhaaltjes uit te tekenen.

Je ziet de man in het video-interview kort aan het werk aan de kortfilm Monster Truck Mater, maar verder wordt er vooral gesproken over de inspiratie die hij bij Pixar vond om aan geïllustreerde verhalen te werken. Die zijn allemaal geïnspireerd op hindoeïstische mythes en doen qua stijl erg denken aan Sita Sings the Blues. Het interessante gesprek vind je in het fragment onderaan.

Interview met Pixar-animator Sanjay Patel

(Via Cartoon Brew)

Lees ook:Eerste clip uit Monster Truck Mater
Lees ook:Een nieuwe Cars Toon: Monster Truck Mater
Lees ook:3 nieuwe Cars filmpjes online
Lees ook:Nieuwe Pixar kortfilm: Cars in Tokyo
Lees ook:Eerste blik op nieuwe Cars Toon-filmpjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.