Disneys leuke Oscarcampagne voor Toy Story 3

Disney wil dat Toy Story 3 de Oscar voor Beste Film krijgt – iets wat een animatiefilm nog nooit is gelukt – en is daarom een originele promotiecampagne gestart.

Afbeeldingen uit Toy Story 3 worden voorzien van bekende filmtitels die in het verleden allemaal een Oscar voor Beste Film hebben gewonnen. De plaatjes werden zorgvuldig uitgekozen en verwijzen naar een iconisch moment uit de film die vermeld wordt. Zo wordt Titanic vermeld op een afbeelding waar de speelgoedfiguurtjes in de (afval)stroom belanden, en prijkt de gemene blik van Lotso op een Godfather-poster. De boodschap is duidelijk: Een animatiefilm kan net zulke sterke gevoelens oproepen als een speelfilm. Nu moeten alleen nog de mensen overtuigd worden die straks zullen stemmen op hun favoriet.

Rich Ross, hoofd van de Walt Disney Studios, is alvast overtuigd van het succes van de kaskraker: “Iedereen bij Disney en Pixar is ontzettend trots op Toy Story 3, een film met oogverblindende beelden en een hartverwarmend verhaal van [scriptschrijver] Michael Arndt. Daarom wilden we dat onze campagne de aandacht vestigde op de creativiteit, originaliteit en humor. Door specifieke afbeeldingen te koppelen aan bekende Oscarwinnaars uit het verleden, worden we herinnerd aan de vele onvergetelijke momenten uit Toy Story 3.”

In de hele geschiedenis van de Academy Awards zijn slechts twee animatiefilms ooit genomineerd voor een Oscar voor Best Picture: Beauty and the Beast (1991) en Up (2009). Daarom vrees ik dat deze hele campagne niet meer wordt dan een leuke actie om de sterke punten van een animatiefilm uit te lichten. Ik geloof niet dat de leden van de Academy al genoeg respect kunnen opbrengen voor wat vaak als een inferieure kinderfilm wordt beschouwd. Maar wie weet…

De ‘For Your Consideration’-promo voor Toy Story 3 (klik voor ware grootte)

(Via Chongweikk, Pixarblog, AD en WDSA)

Lees ook:Toy Story 3 wint Oscar voor Beste Animatiefilm
Lees ook:Greenpeace rebelleert met geanimeerde Ken
Lees ook:Alle Oscarnominaties voor Beste Animatie
Lees ook:Geanimeerde muziek op de Oscars
Lees ook:Disney wil vier Toy Story-avonturen per jaar

4 reacties op “Disneys leuke Oscarcampagne voor Toy Story 3

 1. Jeroen

  Haha, de Silence of The Lambs poster had ik nog niet gezien. :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. max

  van Ken is hilarisch : not since the sound of music , dit is grappig

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans W.

  Hilarisch!! Maar of ‘t gaat werken…?? Ik hou m’n hart vast.
  Binnen de categorie “Best Animated Feature” maakt de film natuurlijk meer kans, maar dat is een categorie die ik sowieso binnen een paar jaar zie verdwijnen, met het groter wordende grijze gebied van wat eigenlijk animatie is. Zoals iemand over “Avatar” zei: “Let’s face it. James Cameron made a cartoon!”…:)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nancy

  lachen… als ze bou beste film winnen en dan de Illusionist meer dan verdiend beste animatie

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.