Pixar- en Apple-oprichter Steve Jobs overleden

Iedereen kent Steve Jobs als de succesvolle topman van Apple, maar hij had ook een belangrijke hand in de oprichting van de animatiestudio Pixar.

In 1986 kocht Jobs de Graphics Group van Lucasfilm, het bedrijf van George ‘Star Wars’ Lucas. Hij had Apple (tijdelijk) verlaten en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het idee om films volledig met de computer te maken, was iets dat hem erg aansprak. Pixar werd geboren en samen met Ed Catmull en John Lasseter droomde hij ervan om volwaardige computeranimatiefilms te produceren.

Een droom die in vervulling zou gaan, want vandaag is Pixar is een van de grootste en populairste animatiestudio’s van de wereld. Toen Pixar aan Walt Disney werd verkocht in 2006 (voor 5,6 miljard euro), werd Jobs meteen de grootste individuele aandeelhouder bij Disney. Zonder Jobs’ geloof in de studio had Pixar misschien niet eens (meer) bestaan.

Zijn oude collega’s en vrienden Lasseter en Catmull herdenken hem:

“Steve Jobs, onze vriend en leider van de Pixar-familie, was buitengewoon visionair. Als eerste zag hij de mogelijkheden van Pixar, groter dan iemand ooit kon dromen. Hij greep de kans en geloofde in onze gekke droom om computeranimatiefilms te maken. ‘Make it great’ was wat hij altijd zei. Hij is de reden van Pixars succes en zijn kracht, integriteit en liefde voor het leven heeft ons allemaal beter gemaakt. Hij zal voor altijd een deel uitmaken van Pixars DNA.”

(Van links naar rechts op de foto bovenaan: Catmull, Jobs, Lasseter.)

Lees ook:Het geanimeerde leven van Steve Jobs
Lees ook:Wat een opluchting: Toy Story 3 geschrapt
Lees ook:Pixars eerste animatiestapjes
Lees ook:Angst en beven in de animatiewereld
Lees ook:John Lasseter geëerd op Walk of Fame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.