Stanton maakt tweede Finding Nemo

De Oscarwinnende regisseur werkt aan een vervolg op Finding Nemo.

Pixar maakt opnieuw een vervolgfilm. Andrew Stanton keert na zijn eerste liveactionfilm (John Carter, een matig onthaald sciencefictionavontuur) opnieuw terug naar de wereld van animatie.

De regisseur werkt naar verluidt aan een vervolg op Finding Nemo, die in 2003 de Oscar won voor Beste Animatiefilm. Vijf jaar later mocht hij opnieuw een gouden beeldje in ontvangst nemen voor Wall-E. De komische vissenprent haalde wereldwijd bijna 710 miljoen euro op in de bioscoop en is, op Toy Story 3 na, de grootste kaskraker van alle Pixarfilms.

Hoewel het nieuws door Disney noch Pixar werd bevestigd, melden zowel Deadline als THR dat de sequel in de maak is. De regie is in handen van Stanton en het script zou door Victoria Strouse worden geschreven. Lyndsey Collins (Wall-E, John Carter) is als producente aan het onderwaterproject verbonden. De film wordt in de zalen verwacht in 2016.

Eerder werd aangekondigd dat Finding Nemo dit jaar in 3D in de bios verschijnt.

Benieuwd naar het vervolg? Waar zou de film over gaan? Nemo die deze keer op zoek moet naar vader Marlin? Of Dory die de weg naar huis is vergeten? Of…

Lees ook:Actie en animatie in nieuwe trailer John Carter
Lees ook:Disney kondigt Nemo-sequel aan
Lees ook:Eerste trailer voor John Carter
Lees ook:Stanton en Docter maken korte film
Lees ook:Twee nieuwe tv-spotjes voor John Carter

12 reacties op “Stanton maakt tweede Finding Nemo

 1. Pieter

  Finding Nemo 2, Cars 2, Monsters Inc 2,…
  Pixar weet het even niet meer…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Locall

  Brave, A Good Dinosaur, The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside The Mind, The Untitled Pixar Movie About Día De Los Muertos.
  Volgens mij weet Pixar heel goed wat ze doen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Roel

  mwah, misschien niet de beste film om een sequel op te maken, en ook al monsters inc 2, en Cars 2 en waarschijnlijk krijgen we ook ooit the incredibles 2 te zien in de zalen

    /   Beantwoorden  / 
 4. max

  Ik weet niet of dit een succes gaat worden, maar ik wacht af tot eerste tekeningen en de trailer. ben benieuwd naar verhaal!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fear

  Waarom toch altijd sequels? Kunnen ze een film niet gewoon laten voor wat het is? Natuurlijk doen ze dit om nog meer geld in de kassa te krijgen, maar toch. Als je aan een verhaal of film steeds meer hoofdstukken gaat toevoegen wordt het waardeloos en te ver gezocht. Behalve dan de Toy Story trilogie, die werd met elke sequel beter.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Roel

   Misschien word Fnding Nemo ook wel met elke sequel beter.

     /   Beantwoorden  / 
   1. max

    Maar over Toy story,want de eerste 3 waren geweldig maar gister was het trending topic op twitter dat er Finding Nemo 2 komt en toy story 4. als die ook komt denk ik dat het ook wel een flop word Toy Story 3 was een prachtig eind voor deze serie

      /   Beantwoorden  / 
 6. poppie

  pixars sequels pakken aldijt goet uit dus fiding nemo 2 kan wel wat worden maar ik hoop meer op een the incredebels 2

    /   Beantwoorden  / 
 7. esteban

  Ondertussen blijkt dat Stanton in volle ontkenning is en stelt dat de geruchten nergens op slaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Wel een dubbelzinnig antwoord, als je het mij vraagt: “Nothing to see here now.” Als in: Pixar wil nu nog niets over de film kwijt… Ach ja, we zien wel.

     /   Beantwoorden  / 
 8. TAZ

  ik ben benieuwd wat er allemaal in deel 2 gaat gebeuren.
  ik vermoed dat we marlin en dory wel terug gaan zien in deel 2 maar die haai en shildpadden uit deel 1 zet ik nog eventjes vraagtekens achter.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.