Newt

Een nieuwe blik op Pixars uitgestorven salamanderavontuur.

Illustrator Katy Wu, die als visual development artist meewerkte aan films van bekende studio’s zoals LAIKA (Coraline) en Pixar (La Luna, Cars Toons), heeft via haar website een nieuwe portie artwork vrijgegeven die ze drie jaar geleden maakte voor Newt.

Newt is de afgelaste animatiefilm van Pixar over Newt en Brooke, de twee laatste blauwvoetsalamanders op aarde. Het duo wordt door wetenschappers gedwongen om zich voort te planten zodat hun soort niet uitsterft. Het enige probleem is dat de twee elkaar eigenlijk helemaal niet kunnen uitstaan.

De plot vertoonde gelijkenissen met het verhaal van Rio (van concurrent Blue Sky) en dat is wellicht de belangrijkste reden waarom de productie van de animatiefilm werd gestaakt. Als troost kun je onderaan alsnog enkele knappe plaatjes vinden die als voorbereiding voor de prent werden gemaakt. Meer artwork voor de prent vind je in onze vorige berichten.

Illustraties Newt

(Via Pixarblog)

Lees ook:Artwork voor Pixars afgelaste animatiefilm Newt
Lees ook:Pixars animatiefilm Newt officieel afgelast
Lees ook:Meer ongezien artwork voor Pixars Newt
Lees ook:Salamanderliefde in Pixar’s Newt
Lees ook:DreamWorks en blue-footed boobies

4 reacties op “Newt

 1. Max

  Prachtig zo jammer dat het gestopt is!

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  mee eens.
  hele mooie plaatjes.
  jammer dat pixar de film in de prullenbak heeft gegooit.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fear

  Zo jammer dat we het nooit zullen zien als film. Deze zou een grote kans gemaakt hebben voor een nominatie bij de Oscars…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Roel

  Ondanks zijn cliche verhaal had dit wel een succes kunnen worden. Gelukkig levert pixar elk jaar wel een nieuwe en daar ben ik dankbaar voor want het is en (waarschijnlijk) blijft het mijn favo animatie studio. Ik kijk uit naar monsters university en good dinosaurus. Ik weet nog niet wat ik van die andere twee moet denken maar die zijn dan ook nog heel ver weg. Finding Nemo word een succes daar durf ik mijn fietssleutel om te verwedden.
  .
  Jammer van Newt natuurlijk het zou mooie animatie zijn geweest aan het artwork af te lezen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.