D23: Inside Out

Eerste blik op de hoofdpersonages en verse details uit Pixars animatiefilm.

Inside Out is de derde animatiefilm van regisseur Pete Docter bij Pixar, na Monsters Inc en Oscarwinnaar Up. Docter en producent Jonas Rivera stelden de ambitieuze prent vrijdag voor aan het publiek van de D23 Expo in Californië. In dit bericht vind je een korte samenvatting van de nieuwe details.

Het verhaal speelt zich af in het hoofd van de elfjarige Riley, een sportieve meid die van hockey houdt. Wanneer ze van Minnesota naar San Francisco verhuist, moet ze weer nieuwe vrienden maken en dat is niet zo eenvoudig. Tijdens de film krijg je twee simultane verhalen te zien: wat er met het meisje gebeurt en wat er in haar gedachten gebeurt.

De hoofdpersonages zijn vijf belangrijke gevoelens die als karakters worden uitgebeeld: Anger (woede), Disgust (afkeer), Fear (angst), Sadness (verdriet) en Joy (geluk). Via een groot scherm zien de gevoelens wat Riley met haar eigen ogen ziet. Op basis van de gebeurtenissen en afhankelijk van welk gevoel het controlepaneel bestuurt, worden haar emoties gevormd of versterkt.

De gevoelens bevinden zich in allerlei locaties in het hoofd van Riley, een netwerk van verschillende kamers (zoals bijvoorbeeld Imaginationland). Zo is er een plek waar momenten als herinneringen in balletjes worden opgeslagen. Een Dream Production-studio en nog veel meer verschillende plaatsen zijn verbonden via een ‘gedachtengang’ (een echt treintje dat Train of thought heet). Maar daar houdt het niet bij op. In een animatic die werd getoond, werd onthuld dat de film ook de hoofden (en bijbehorende gedachten) bezoekt van Rileys moeder en vader.

De pas aangekondigde stemacteurs zijn Lewis Black (Anger), Mindy Kaling (Disgust), Bill Hader (Fear), Amy Poehler (Joy) en Phyllis Smith (Sadness). Bovenaan vind je een gloednieuw stukje concept art waarop de gevoelens prijken. Van links naar rechts: Fear (paars), Sadness (blauw), Joy (geel), Disgust (groen) en Anger (rood). Rechts vind je een foto van het huidige logo voor de animatiefilm.

In Amerika wordt het resultaat in de bioscoop verwacht op 19 juni 2015.

(Via Slashfilm en PixarTalk)

Lees ook:Teaser voor Pixars volgende
Lees ook:Karakterposters Binnenstebuiten
Lees ook:Pixar geeft nieuwe plaatjes vrij
Lees ook:Nieuwe details Pete Docter-film
Lees ook:Trailer voor volgende Pixar-film

5 reacties op “D23: Inside Out

 1. DragonMaster

  Dit wordt zonder twijfel de meest interessante animatiefilm van de studio!

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  het eerste plaatje ziet er al leuk uit.

    /   Beantwoorden  / 
 3. peter

  vraag me wel af of er wel genoeg ik gebeurt.
  maar kijk er naar uit.

    /   Beantwoorden  / 
 4. enitul

  Ik kijk erg uit naar deze en alle andere animatiefilms die eraan komen. :)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Roel

  Kijk hier nog meer naar uit dan The Good Dinosaur en Finding Dory. Mooi concept en leuke plaatjes!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.