The Borrower Arrietty is magisch mooi

De verwachtingen voor Studio Ghibli’s nieuwste animatiefilm lagen erg hoog… Zijn ze waargemaakt?

Kort gezegd: jazeker! The Borrower Arrietty is – zoals verwacht – een magische film die goed in het rijtje films van haar studio past. De veertienjarige ‘lener’ Arrietty leeft samen met haar vader en moeder onder de vloer van het huis waar haar voorouders lang geleden naartoe kwamen. Geen mens heeft hen ooit gezien, tot de zieke jongen Sho in het huis van zijn oma komt logeren. Door hem op te zoeken brengt Arrietty haar familie in gevaar, want de huishoudster heeft het niet zo op ‘ongedierte’…

The Borrower Arrietty is een spannend en op momenten ontroerend verhaal over een ongewone vriendschap. Hoewel niemand kan toveren en er geen geesten in voorkomen hangt er een magische sfeer in de film. Dat alles prachtig geanimeerd is zal geen verrassing zijn. Helaas was de muziek vaak te overdreven en paste die veelal niet bij de subtiliteit van de film zelf. Daar tegenover stond dan wel weer het fantastische geluid. In plaats van daar meer over te verklappen zou ik zeggen: ga de film zien! Als je Ghibli’s oeuvre kon waarderen zul je door deze film zeker niet teleurgesteld worden.

Ben je toevallig in Brussel deze week, ga dan zeker even langs bij animatiefestival Anima om The Borrower Arrietty te bekijken!

Maandag 7 maart 22:00
Donderdag 10 maart 19:30

De film draait ook in Gent (in Sphinx) tijdens een miniversie van Anima:

Woensdag 16 maart 20.00u

Is België wat te ver weg, dan heb je nog een mogelijkheid de film in Melkweg Cinema te Amsterdam te bekijken tijdens de Ghibli-maand. Maar wees daarbij wel snel, want de eerste drie voorstellingen zijn al uitverkocht…

Woensdag 9 maart 19:00 [uitverkocht]
Zaterdag 19 maart 21:15 [uitverkocht]
Maandag 21 maart 21:00 [uitverkocht]
Vrijdag 25 maart 19:30
Zondag 27 maart 21.30

Lees ook:Knappe trailer voor The Borrower Arrietty
Lees ook:Nieuwe afbeeldingen uit The Borrower Arrietty
Lees ook:Leuke clip uit The Borrower Arrietty
Lees ook:3 Brendan Sneak Peaks
Lees ook:Gent vijf dagen lang in de ban van animatie

6 reacties op “The Borrower Arrietty is magisch mooi

 1. Rob

  Ik ga deze donderdag in Brussel, kijk er al maanden naar uit. Mooi dat hij weer goede commentaar krijgt, was een beetje ongerust dat het wat ‘kinderlijker’ zou kunnen worden dan andere Ghibli’s.

    /   Beantwoorden  / 
 2. baka dude

  Zondag 21 maart Bestaat niet dat valt op een Maanag
  *zucht* ik wil deze Film maar wat gaar zien, maar die Zaterdag heb ik al iets anders en Zondag lukt niet want dan is die Film Veelte laat afgelopen om de Trein na Huis te halen…
  … Dat word Wachten op een Bluray/Dvd Uitgave,Meschien dat deze film nog in een aantal filmhuisen draait, en Stiekem hoop ik op het Imagen:Film Festival Te zien zal zijn….

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans W.

  Zag hem op Anima en was blij verrast: deze “Arrietty” heeft voor mij weer dezelfde speelse magie die “Spirited Away” had. En inderdaad: fantastisch geluid.
  Gaat dat zien!!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jeroen

  Het gaat mij niet lukken om in Brussel te geraken deze week maar ik ga hem zeker bekijken in de Spinhx volgende week.
  .
  Kijk er wel naar uit, het is dan ook de eerste keer zijn dat ik een Ghibli-prent op het witte doek kan bekijken.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Sebastiaan

  ik weet niet wie het stukje geschreven heeft maar de muziek is niet overdreven pas er perfect bij en geeft vele het gevoel dat ze het meemaken dus diegene die de muziek overdreven vindt moet maar een ander baantje gaan vinden …

    /   Beantwoorden  / 
  1. Tünde

   Haha dankje ;) Verschil van mening dan he, de mensen die ik sprak na deze voorstelling vonden de muziek ook te overdreven. Elke keer wanneer er een mooi moment was werd er weer een enorm luid nummer ingezet. Dat kan heel mooi zijn maar hier was het echt bij élk gevoelige moment, dat vond ik zonde. Verder niks slechts over de film hoor, heb ‘m met veel plezier bekeken en zal ‘m zeker nog een keer gaan kijken.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.