Wallace en Gromit overwinnen op het WK 2018

Naast het tijdelijke vennootschap België/Nederland stelt ook Engeland zich kandidaat om het WK voetbal van 2018 te organiseren. De Britten nemen hun kandidatuur heel serieus en de Back the Bid campagne wordt ondersteund door niemand minder dan Aardmans Wallace & Gromit.

In een nieuwe reclamespot voor de energiemaatschappij npower zien we het bekende duo aan het werk op het voetbalveld. Zelfs 24 jaar na dato dragen de Engelse fans nog steeds de pijnlijke herinnering met zich mee aan het WK ’86 waarin Maradona door zijn ‘Hand of God’ een einde maakte aan de dromen van het Engelse team. Wallace & Gromit nemen in de tv-spot wraak op Argentinië, deze keer met behulp van de ‘Hand of Dog’.

Het reclamefilmpje maakt deel uit van een reeks exclusieve spots die Aardman ontwikkelt voor npower, onder leiding van reclamebureau VCCP. Op hun officiële website zijn er meer leuke animatiespotjes die het bekijken waard zijn.

Wallace & Gromit in Hand of Dog

De Hand of God op het WK ‘86

(Via The Guardian en Brinkwire)

Lees ook:Nog 11 dagen tot kerst: Wallace en Gromit vieren mee
Lees ook:Wallace and Gromit in energieke reclamefilmpjes
Lees ook:Tien redenen om op tweede paasdag Wallace & Gromit: A Matter of Loaf and Death te kijken
Lees ook:Standbeeld voor Gromit?
Lees ook:Wallace en Gromit bestaan twintig jaar

Eén reactie op “Wallace en Gromit overwinnen op het WK 2018

  1. Seppe

    Haha, bij Aardman vonden ze in elk geval een grappige en creatieve manier om dat trauma te verwerken. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.