Bear & Hare

Knap geanimeerd filmpje voor Britse kerstcampagne.

The Bear & The Hare is een mooie animatie die werd gemaakt voor de kerstcampagne van de Britse warenhuisketen John Lewis.

Het verhaal draait om een haas die een cadeautje geeft aan zijn winterslaap houdende berenvriend, waardoor die voor het eerst Kerstmis kan beleven. Erg bijzonder is de manier waarop de video werd gemaakt.

De video is een coproductie van de Londense studio’s Blinkink en Hornet. Er werd zes maanden aan gewerkt en het resultaat is een mix van 2D-karakters in een 3D-wereld. In een artikel van de Britse krant The Guardian staat dat de geanimeerde commercial bijna 1,2 miljoen euro kostte. De regie gebeurde door Elliot Dear en Yves Geleyn. Het liedje is een cover van Somewhere Only We Know, ingezongen door Lily Allen.

Alle dieren werden ontworpen door Aaron Blaise, die zich persoonlijk over de animatie van de beer en de haas ontfermde. De overige figuren werden geanimeerd door Dominic Carola en een team van 2D-animators. Blaise en Carola zijn respectievelijk de regisseur en animator van Disneys tekenfilm Brother Bear (waarvan de stijl ook in het spotje is terug te vinden).

Vervolgens werden de geanimeerde figuren frame per frame geprint op versterkt papier en met een erg nauwkeurige laser uitgesneden. Met die honderden plankjes gingen de stop-motionanimators zes weken lang aan de slag, onder leiding van Andy Biddle (Fantastic Mr. Fox, ParaNorman). Daarvoor werd dan weer een levensechte set gebouwd door het team van production designer John Lee (Frankenweenie). Achteraf werden alle zichtbare draadjes en armaturen tijdens de postproductie weggewerkt.

Het spotje verscheen in november, maar het leek me wat dwaas om een kerstfilmpje te plaatsen nog voor Sinterklaas was gepasseerd. Ondertussen werd de animatie al meer dan twaalf miljoen keer online bekeken. Onderaan vind je ook twee interessante video’s die een blik werpen achter de schermen.

Reclamespot The Bear & The Hare

Achter de schermen van The Bear & The Hare

(Via Motionographer en Traditional)

Lees ook:Tortoise Vs. Hare weer van de baan?
Lees ook:Geanimeerde voetballers in Nike-spotje
Lees ook:Korte animatiefilm: Boo-Boo Kills Yogi Bear
Lees ook:Warner Brothers werkt aan Yogi Bear 2
Lees ook:Miss Atomic Bomb

2 reacties op “Bear & Hare

  1. TAZ

    een mooi gemaakt kerstfilmpje met aan het einde ook nog een beetje humor ook.

      /   Beantwoorden  / 
  2. DragonMaster

    Melig verhaaltje, maar wel erg mooi hoe ze de animatie gedaan hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.