Nederlands Filmfonds introduceert Wildcard Animatie

Voor het eerst maken afstuderende animatoren kans op een Wildcard van het Nederlands Fonds voor de Film.

Al zes keer eerder deelde het Nederlands Fonds voor de Film drie ‘Wildcards’ uit, subsidies waarmee net afgestudeerde filmmakers hun debuutfilm kunnen realiseren. Deze waren echter alleen bedoeld voor documentaires. Daar komt nu verandering in: Vanaf dit jaar reikt het Filmfonds niet alleen drie Wildcards uit voor documentaire, maar ook twee voor fictie en één voor animatie.

De geselecteerde maker van de Wildcard Animatie ontvangt €40.000 voor het maken van zijn/haar nieuwe animatiefilm, zonder restricties; de winnaar kiest zelf het onderwerp, de crew, de productiestructuur en het vertoningsplatform. Een producent en een coach, die in overleg met het Fonds worden gekozen, begeleiden het project. De animatiefilm moet af zijn voor het Nederlands Film Festival 2016 om daar in première te gaan.

Om kans te maken op deze Wildcard moet de animator dit jaar aan een film- of kunstacademie afstuderen en uiterlijk dinsdag 25 juli 2014 een aanvraagformulier, inclusief link naar de afstudeerfilm, bij het fonds inleveren. Dit formulier zal vanaf dinsdag 3 juni 2014 online te vinden zijn.

De introductie van de Wildcard Animatie is een mooie kans voor de afstuderende animatoren dit jaar en bovendien een teken dat animatie meer en meer aandacht krijgt als op zichzelf staande kunstvorm.

Meer informatie is te vinden op de website van het Filmfonds.

Lees ook:Leader Ultrakort 2014 online
Lees ook:Filmfonds zoekt synopsissen voor langspeelfilms
Lees ook:Toekomstplannen van het Filmfonds zijn bekend
Lees ook:Overheid moet animatiefilm stimuleren
Lees ook:Teaser Mia

Eén reactie op “Nederlands Filmfonds introduceert Wildcard Animatie

  1. Seppe

    Goed nieuws. In Vlaanderen bestaat zoiets ook al een paar jaar. Mia, de recent op Anima bekroonde korte film van Wouter Bongaerts, is daar een resultaat van. Het enige verschil is dat de wildcard voor animatie iets meer waard is (€60.000).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.