Oproep voor kleurrijke geanimeerde jeugddrama’s

Wederom goed nieuws vanuit de Nederlandse fondsen! De vierde editie van Nu of Nooit! is geheel gericht op animatie.

Nu of Nooit! is een initiatief van het Mediafonds, jeugdzender [email protected] en het Nederlands Filmfonds. Om het televisieaanbod te verrijken zijn zij op zoek naar meer kleurrijke jeugddrama’s voor de doelgroep van 8-12 jaar. Dat wil zeggen: toegankelijke, filmische en op originele wijze vertelde verhalen, die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving.

Het initiatief is al jaren succesvol in de liveactionwereld. Animatie was er echter nog maar weinig, met alleen Munya in Mij in de tweede editie. Deze editie staat Nu of Nooit! echter volledig in het teken van animatie, wat tot wel vijf halflange animatiefilms van 25 minuten op zal leveren.

De films dienen realiseerbaar te zijn voor een maximaal productiebudget van €215.000 voor 25’. De geproduceerde films gaan in principe op Cinekid 2016 in première en komen in de kerstvakantie van dat jaar op televisie bij [email protected] In augustus zal er meer informatie beschikbaar zijn. Lees voor nu alvast meer op de website van het Mediafonds.

Bovenstaande afbeelding komt uit Munya in Mij, een productie van Viking Film.

Lees ook:Twee animaties geselecteerd voor KORT!
Lees ook:Fox redt Fantastic Mr. Fox
Lees ook:Filmfonds zoekt synopsissen voor langspeelfilms
Lees ook:De Rotterdamse Avond voor de Animatiefilm
Lees ook:Heldhaftige animatie voor Jabberwocky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.