Popster P!nk is de nieuwe zangstem voor pinguin Gloria

Pinguïn Gloria heeft voor de tweede Happy Feet een nieuwe stem gevonden.

Na het treurige nieuws dat actrice Brittany Murphy, die haar stem leende aan Gloria, een jaar geleden overleed was het niet duidelijk of er een vervanger zou komen of dat het karakter uit de film zou worden geschreven. Inmiddels is duidelijk dat Anna Faris de pinguïn met het gouden keeltje een stem zal geven. Een goede keuze, want Anna’s stem lijkt aardig op die van Brittany. De keuze voor popster P!nk om Gloria van een zangstem te voorzien is echter wat onverwachts. Zowel de oude als de nieuwe Gloria hebben zachte, zoete stemmen, die van de (rokende) zangeres klinkt rauw. Misschien is het gewoon dat het nummer wat P!nk inzong voor de eerste Happy Feet (zie hieronder) goed beviel.

Happy Feet 2 verschijnt, natuurlijk in 3D, op 23 november 2011 in de Nederlandse bioscopen. Een Belgische releasedatum is er voorlopig nog niet.

Tell Me Something Good door P!nk

(Via Imdb.com)

Lees ook:Nieuwe personages en Simpsons-acteur in Happy Feet 2
Lees ook:Brad Pitt en Matt Damon in Happy Feet 2
Lees ook:De bekende stemmen uit Happy Feet 2
Lees ook:Uitstel voor animatiefilm Happy Feet 2?
Lees ook:Prince schrijft song voor Happy Feet

10 reacties op “Popster P!nk is de nieuwe zangstem voor pinguin Gloria

 1. Tünde

  Hm… Heb ik bij het schrijven van dit bericht een beetje kunnen verbergen dat ik al 9 jaar fan ben van P!nk? Ik vind het natuurlijk super dat ze dit gaat doen maar ik vraag me wel af waarom ze zo’n schorre stem hebben gekozen, dat past helemaal niet bij Gloria. Misschien ondergaat ze een persoonlijkheidsverandering in de tweede film..?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Junaid

  Ik vond Faris eigenlijk best wel goed in Cloudy with a chance of meathballs

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Verdorie, daar heb je me, want daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Helemaal vergeten dat zij Sam was. Ik dacht dat dit haar eerste filmstemmetje zou zijn (die oorbloeding veroorzakende aanslag op de trommelvliezen uit Alvin and the Chipmunks 2 niet meegerekend). Misschien laat ik me te veel leiden door de liveactionfilms waar ze vaak als leeghoofd wordt gecast. Ach, we merken het vanzelf wel in 2011.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Thijs

  helemaal mee eens..

  wacht dan ook liever op Cloudy with a chance of meathballs 2..
  die pinguïns kunnen me sowieso gestolen worden XD

    /   Beantwoorden  / 
 4. davince

  Misschien moet ik nog bijkomen van mijn vakantie, maar uit het verhaal maak ik op dat Brittany Murphy niet de liedjes van Gloria heeft gezongen, maar slechts de stem heeft ingesproken.(de persoon die de evt zangstem verzorgde zou dus nog gewoon in leven zijn!) Voor de stem van gloria is nu een vervanger gevonden (Anna Faris).
  Dus wat is nu de rol van Pink? In het eerste deel werden ook nummers gebruikt die door verschillende personen waren ingezongen (o.a. door Gia Farrell en Pink). Samengevat: Pink mag tevens voor deel 2 een soundtrackje verzorgen????

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Ik heb voor jou even de credits opnieuw bekeken: De jonge Gloria werd ingesproken en ingezongen door het kindsterretje Alyssa Shafer, terwijl de volwassen Gloria werd ingesproken door Brittany Murphy. Zij zong zelf ook de liedjes Boogie Wonderland en Somebody to Love in. Aan die ene meid hebben ze niks meer omdat Gloria volwassen is in de sequel, en verder is het vast ook commercieel een praktische zet om de zangstem apart te casten en die te laten doen door een bekend popidool. Ik gok dat ‘with songs by Pink’ iets is wat in grote letters in de eerste trailer zal staan.

     /   Beantwoorden  / 
   1. davince

    Ah thanks for the extra info. Die informatie kon ik niet zo snel vinden. Heb even die 2 nummers op youtube beluisterd en die klinken buitengewoon goed. Moet dus excuus maken dat ik Brittany wat onderschat had ;-)
    Het blijft me wel verbazen dat er meerdere personen de liedjes hebben ingezongen van Gloria, waaronder dus ook Pink. Brittany bewijst zeer goed te kunnen zingen, dus waarom heeft ze dan niet alle nummers van (de volwassen) Gloria destijds ingezongen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

     Tja, je weet natuurlijk nooit hoeveel er in de geluidskamer aan die audio werd geprutst. Misschien waren de andere songs technisch ingewikkelder? Wat professionalisme kan wellicht nooit kwaad.

       /   Beantwoorden  / 
 5. Mina

  Beetje dom, kunnen ze P!nk niet de hele stem in latenspreken? :S

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.