Postman Pat krijgt eigen bioscoopfilm

De bekende postbode Pieter Post maakt de sprong naar het witte doek.

Postman Pat (Pieter Post) is het hoofdpersonage uit de gelijknamige, Britse tv-serie voor kinderen. Het karakter viert zijn dertigste verjaardig (Pat verscheen voor het eerst op BBC1 in 1981) en daarom krijgt de ster uit de animatieserie zijn eigen bioscoopfilm.

De titel (die bijna langer is dan de concentratieperiode van de doelgroep) luidt Postman Pat: The Movie – You Know You’re the One.

Het verhaal draait om postbode Pat die deelneemt aan een nationale talentenjacht die op tv wordt uitgezonden. Voor de jonge kijkers zit er ook een moraal in, want Pat wordt verleid door geld, roem en… een prachtig kostuum. Zal hij zijn vrienden in Greendale achterlaten of niet?

De stemmen worden ingesproken door enkele bekende Britse acteurs: Stephen Mangan (Green Wing), Rupert Grint (Harry Potter), David Tennant (Doctor Who) en Jim Broadbent. De regie is in handen van Mike Disa (Hoodwinked 2).

Het nieuwe avontuur voor Postman Pat en zijn kat Jess (Smoes) verschijnt in 3D en wordt in de bioscoop verwacht in de lente van 2013. De animatiefilm is een coproductie van Classic Media en Rubicon Group Holding.

(Via Yahoo)

Lees ook:Eerste beelden Postman-prent
Lees ook:Nieuwe Postman-trailer
Lees ook:StudioCanal maakt Paddington Bear-film
Lees ook:Nieuwe animatiefilm met beetles en Beatles
Lees ook:Korte animatiefilm: Wing

4 reacties op “Postman Pat krijgt eigen bioscoopfilm

 1. esteban

  Ik hield wel iets meer van de oude Pieter Post, maar ben er hoe dan ook een groot liefhebber van. :°) Onweerstaanbaar charmant met de kracht van Wallace & Gromit. Ik kijk in ieder geval énorm naar uit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. TAZ

  dat nieuws was deze zomer al bekend gemaakt maar volgens die berichten zou de film in 2012 verschijnen dus het is met een jaartje uitgesteld.
  in de nederlandstalige versie van de serie zat trouwens de stem van marnix kappers.
  ik ben benieuwd of die stem ook te horen zal zijn in de nederlanstalige versie van de film.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Tom

  Leuk nieuws, maar een met de computergeanimeerde film zie ik dan weer niet zitten. Zeker van dit eerste plaatje word ik niet heel erg vrolijk.

  Hopelijk doet Marnix Kappers wel weer de stem van Pieter.

    /   Beantwoorden  / 
 4. esteban

  Ow, ik dacht dat het om stop-motion ging … mijn enthousiasme daalt al wat. Als er nu één ding is wat je niet mag wegnemen van Pieter Post, is het de stop-motion wel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.