Neeson en Hayek in The Prophet

Bekende regisseurs en dito stemmen in animatiefilm The Prophet.

The Lion King-regisseur Roger Allers schrijft en regisseert de nieuwe animatiefilm The Prophet, een verfilming van de gelijknamige bestseller van Khalil Gibran. De prent wordt geproduceerd door Salma Hayek, Clark Peterson en Ron Senkowski.

The Prophet bestaat uit 26 poëtische verhalen en draait om de profeet Al-Mustafa. Op reis naar huis ontmoet hij allerlei mensen met wie hij aan de praat raakt over levensthema’s zoals liefde, kinderen, vriendschap, vrijheid, vreugde en verdriet.

De bedoeling is om verschillende hoofdstukken te laten regisseren en animeren door individuele grootheden uit de animatiewereld, onder wie Tomm Moore (The Secret of Kells), Bill Plympton (Idiots and Angels), Nina Paley (Sita Sings the Blues), Joan Gratz (korte film Mona Lisa Descending a Staircase), Joann Sfar (The Rabbi’s Cat), Paul en Gaetan Brizzi (Fantasia/2000), Michal Socha (korte film Chick) en Mohammed Harib (tv-serie Freej).

Allers regisseert het omvattende verhaal en zorgt ervoor dat alle geanimeerde puzzelstukjes van de andere makers goed in elkaar passen. Naast bekende regisseurs hebben de producenten nu ook enkele bekende namen gestrikt die hun stem aan de film zullen lenen: Liam Neeson, Salma Hayek, John Krasinski, Frank Langella, Alfred Molina en Quvenzhané Wallis.

Het resultaat wordt in 2014 in de bioscoop verwacht.

Update: De Ierse animatiestudio Cartoon Saloon werkt aan het hoofdstuk over liefde. De productie is gestart en wordt in goede banen geleid door regisseur Tomm Moore en art director Ross Stewart, die eerder samenwerkten aan The Secret of Kells.

(Via Deadline – Foto’s v.l.n.r.: Liam Neeson, Salma Hayek, Roger Allers en Rob Minkoff)

Lees ook:Lion King-regisseur voor The Prophet
Lees ook:Eerste beeldmateriaal The Prophet
Lees ook:Teaser-trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Trailer Brendan and the Secret of Kells
Lees ook:Knap voorsmaakje van Song of the Sea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.