Fantastic Mr. Fox heeft een logo

Dat Roald Dahl’s bestseller Fantastic Mr. Fox verfilmd werd, wisten jullie al dankzij de eerdere berichten van Wendy en Ferry, maar sinds kort is er eindelijk een plaatje gelekt.

Nee, het plaatje is geen verdoken reclame voor de Firefox-browser maar het logo voor de film die eind 2009 bij ons wordt verwacht. De afbeelding die de weg naar het wereldwijde web vond (via twitpic, nota bene!) is eigenlijk een foto van een persmap. Die map werd gemaakt naar aanleiding van de eerste testvoorstelling die enkele weken geleden plaatsvond in New Jersey. Helaas dus geen screenshot met langverwachte beelden van de nieuwe animatiefilm, maar dat maakt ons natuurlijk alleen nieuwsgieriger.

Fantastic Mr. Fox wordt een vuurdoop voor Wes Anderson, de regisseur waagt zich namelijk voor het eerst aan een animatiefilm. Of liever gezegd, een volwaardige film, want in The Life Aquatic with Steve Zissou maakte Anderson reeds eerder gebruik van de stop-motiontechniek. In die speelfilm gaat een team van wetenschappers en avonturiers op zoek naar een legendarische jaguarhaai om er een documentaire over te maken. Henry Selick (regisseur van andere kunstige animatiewerkjes zoals James and the Giant Peach en The Nightmare Before Christmas) zorgde voor de vrolijke animatie in de onderwaterscènes waarbij allerlei kleurrijke zeebewoners het patrijspoortje van de duikboot passeren. Selick zou eerst opnieuw met Anderson samenwerken aan de verfilming van het boek over de sluwe vos, maar hij moest door tijdsgebrek een keuze maken en besloot om zich helemaal op Coraline toe te leggen.

Het lijkt wel of de makers van Fantastic Mr. Fox een zweem van mysterie over de film willen houden, want behalve het logo zijn er nog steeds geen afbeeldingen of videogfragmenten te vinden.
Hopelijk worden we beloond voor het lange wachten. Het boek was in ieder geval erg leuk, nu de film nog!

Lees ook:Fox redt Fantastic Mr. Fox
Lees ook:Afbeeldingen Fantastic Mr Fox in hoge resolutie
Lees ook:Fantastische trailer Fantastic Mr Fox
Lees ook:Clooney en Blanchett in The Fantastic Mr. Fox
Lees ook:Fleurige personages op posters Fantastic Mr Fox

0 reacties op “Fantastic Mr. Fox heeft een logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.