Zo maak je een baby

Wat krijg je als twee animatoren een baby verwachten? Inderdaad, een grappige animatie…

Cassidy Curtis en Raquel Coelho zijn allebei animator, hij werkt voor Dreamworks, zij maakt computeranimaties en illustreert kinderboeken. Uit zo’n relatie móét dus wel een animatietiefilmpje voortkomen. Toen ze hun eerste dochtertje verwachtten besloten ze dan ook om daar iets rond te maken.

Het resultaat werd een filmpje waarbij de pixilation-techniek werd gebruikt, een ander woord voor stop-motionanimatie met echte mensen in plaats van poppen. Negen maandan lang maakten de prille ouders in spe af en toe een foto, met het onderstaande filmpje als resultaat. Zonder twijfel ook een leuk aandenken voor hun dochter later. Op hun website staat nog iets uitvoeriger beschreven hoe How to Make a Baby werd gemaakt. Pixar is blijkbaar niet de enige bij wie de ooievaar voor de deur stond…

Lees ook:Korte animatiefilm: Back to the Start
Lees ook:Korte animatiefilm: Be a Vegetarian
Lees ook:Gulp: ‘s Werelds grootste stop-motionanimatie
Lees ook:Levensechte tinnen soldaatjes in Frankrijk
Lees ook:Clip It’s A SpongeBob Christmas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.