Stop motion Pinocchio afgelast

De productie van de stop-motionfilm van Guillermo del Toro gaat niet door.

Worden er straks nog stop-motionfilms gemaakt? Bij Walt Disney trokken ze de voorbije maanden de stekker uit de twee geplande animatiefilms van Henry Selick (The Shadow King en The Graveyard Book) en vandaag raakte bekend dat bij The Jim Henson Company nu ook de nieuwe, duistere Pinocchio-versie wordt afgelast.

De film zou normaal worden geregisseerd door Guillermo del Toro en Mark Gustafson (Fantastic Mr. Fox) en zou een duisterder, volwassen verhaal opleveren dan de meeste adaptaties. Het verhaal – geschreven door del Toro, Matthew Robbins en Gris Grimly – speelt zich af tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en volgt de avontuurlijke belevenissen van de houten pop Pinocchio, die wil bewijzen dat hij net zo sterk is als de liefde voor zijn vader.

De poppen zouden worden gemaakt door de bekende Britten Mackinnon & Saunders en de animatie was in handen van ShadowMachine, de studio achter stop-motionseries als Moral Orel en Robot Chicken.

Via Twitter liet Gris Grimly echter weten dat de film rood licht heeft gekregen. De tijd zou gewoon niet rijp zijn voor ambitieuze avonturenfilms.

Dat Tim Burtons Frankenweenie niet het financiële succes was waar Disney op had gehoopt, speelde volgens hem een grote rol in de beslissing. Vergeleken met hun computergeanimeerde broertjes brengen stop-motionanimatiefilms veel minder op in de bioscoop en dat zorgt voor weinig enthousiasme bij producenten en investeerders.

Het is mogelijk dat het project later weer wordt opgepikt, maar voorlopig blijft het helaas bij een foto van het model van Pinocchio en enkele mooie stukjes concept art. Als het zo doorgaat, blijft LAIKA (Coraline, ParaNorman) straks eenzaam als enige studio over die stop-motionfilms maakt…

Update: Enkele dagen later meldt Grimly dat het hart van Pinocchio nog steeds (een beetje) klopt en dat er nog andere studio’s zijn die interesse tonen in de film. Concrete informatie is er echter niet. Wordt (hopelijk) vervolgd…

(Via Bleeding Cool)

Lees ook:ShadowMachine animeert Pinocchio
Lees ook:Guillermo del Toro regisseert Pinocchio
Lees ook:Nieuwe blik op del Toro’s Pinocchio
Lees ook:Erg knappe replica van houten Pinocchio
Lees ook:Eerste artwork voor duistere Pinocchio-remake [update]

3 reacties op “Stop motion Pinocchio afgelast

 1. TAZ

  jammer want de plaatjes zijn mooi.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mohegan

  Ik had al zo’n vermoeden. Het duurde gewoon veel te lang voordat dit van de grond kwam. Ik hoop dat ‘The Haunted Mansion’ wel nog wordt gemaakt door Guillermo, maar ook daar heb ik een slecht gevoel bij.

    /   Beantwoorden  / 
 3. poppie

  deze film zou nooit de disney film kunnen overtreffen maar ik baal hier hard fan ik had er zon zin in ik vraag me af of er nog een toekomst is voor stop montion films

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.