Nieuwe kans voor Selicks shaduwfilm

Plotdetails en eerste blik op personages uit de magische animatiefilm.

Het zat Henry Selick (Coraline, The Nightmare Before Christmas) de voorbije maanden niet mee. De regisseur zou voor Walt Disney twee nieuwe stop-motionanimatiefilms maken, maar aan dat mooie liedje kwam abrupt een einde.

Het Huis van de Muis trok zes maanden geleden plotseling de stekker uit The Shadow King. De film was al een jaar in productie en de annulatie ervan kostte vijftig miljoen. Dat gebeurde zogezegd omdat de film achterlag op schema, maar het gerucht is dat de film te duister was en te moeilijk om te verkopen. Wat later besloot Disney om van Selicks tweede project, een adaptatie van The Graveyard Book, een liveactionfilm te maken. Exit Selick.

De toekomst van The Shadow King zag er somber uit nadat ook LAIKA de film niet zou afmaken. Na regen komt echter zonneschijn, want The Shadow King heeft nu een nieuwe thuis gevonden. K5 International, een productiestudio die (de rechten van) films verkoopt aan distributeurs, stelt de magische animatiefilm volgende week in Berlijn voor op de European Film Markt. Daar wordt achter gesloten deuren ook exclusief beeldmateriaal vertoond aan potentiële kopers.

Naast een (ietwat slordige) collage met een eerste blik op de personages uit de film is ook een officiële plotbeschrijving opgedoken:

Hap Dagger, een negenjarige wees, verbergt zijn fantastisch vreemde handen met lange vingers voor de wrede wereld. Maar wanneer een levend shaduwmeisje hem leert hoe hij handschaduwen tot leven kan laten komen, worden zijn handen geweldige wapens in een shaduwoorlog tegen een gemeen monster dat Haps broertje Richard wil vermoorden en uiteindelijk zelfs New York wil vernietigen.

De crew bestaat uit regisseur en schrijver Henry Selick, cinematographer Peter Sorg (Frankenweenie, Coraline), animation supervisor Eric Leighton (Legend of the Guardians), production designer Lou Romano (The Incredibles), editor Wyatt Jones (Rango, Tron: Legacy) en componist Bruno Coulais (Coraline). Producenten van de film zijn Josh Penn en Sarah Serata. De stemmen worden verzorgd door Jaden Betts (Hap), Pamela Adlon (Richard), Brendon Gleeson (Darce), Jeffrey Tambor (Cuzzie Bell) en Catherine o’Hara (Miss Fern).

Selick omschrijft de animatiefilm zelf als een opwindende mix van het fantasievolle en het persoonlijke, aangevuld met humor, spanning en momenten van ontroering. Hij voegde eraan toe dat hij niet kon wachten om de productie te hervatten, wat doet vermoeden dat het bij Disney gemaakte materiaal niet verloren gaat.

Nu maar duimen dat potentiële producenten interesse tonen in Berlijn…

Promotieplaatje voor The Shadow King (klik voor hogere resolutie)

(Via Variety)

Lees ook:LAIKA kan Selicks animatiefilm niet redden
Lees ook:Selick verliest The Graveyard Book
Lees ook:Selick-film kost Disney vijftig miljoen
Lees ook:Henry Selick keert terug naar Disney
Lees ook:Henry Selick richt nieuwe stop-motionstudio op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.