Eerste beelden Solan & Ludvigs kerstfilm

Bekijk de teaser voor een nieuwe animatiefilm met Nederlandse poppen.

De verlegen egel Ludvig, de ondeugende ekster Solan en de uitvinder Reodor Felgen zijn geen onbekenden in Noorwegen. De drie karakters verschenen eerder in Pinchcliffe Grand Prix, een stop-motionfilm uit de jaren zeventig die het allergrootste filmsucces van het land werd (5,5 miljoen bioscoopkaartjes verkocht op een bevolking van 4,9 miljoen mensen!).

De voorbije jaren werd gewerkt aan een opvolger, geregisseerd door Rasmus A. Sivertsen en geproduceerd door Maipo Film. Het is de eerste Noorse stop-motionfilm in bijna veertig jaar, vertelden de producenten ons op Cartoon Movie in Lyon. Karsten Fullu schreef het script en baseerde zich daarvoor op het universum van Kjell Aukrust (schrijver en bedenker van de Pinchcliffe-wereld) en het kinderboek van Harald Sommerin Simonnæs. De nieuwe animatiefilm wordt een kerstavontuur vol komische situaties.

Het is winter in Pinchcliffe en Ludvig droomt van een witte Kerstmis, ook al ligt er nog geen sneeuw. Reodor besluit dan maar om ’s werelds krachtigste sneeuwkanon te maken, maar helaas belandt de uitvinding in de handen van Freeman Pløsen. Hij is de uitgever van de lokale krant. Om de verkoop ervan te doen stijgen, belooft hij de lezers een recordhoeveelheid sneeuw. Maar de machine is niet bedoeld om Moeder Natuur uit te dagen en een steeds heviger wordende sneeuwstorm lijkt Pinchcliffe helemaal onder te sneeuwen. Wanneer Reodor op mysterieuze wijze verdwijnt, moeten zijn twee vrienden Ludvig en Solan in actie komen.

Hoewel Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa (Solan and Ludvig: Christmas in Pinchcliffe) volledig in Noorwegen wordt geproduceerd – de stop motion is verzorgd door Qvisten Animation, een animatiestudio uit Oslo – kleven er toch ook druppels Nederlands bloed, zweet en tranen aan de film. Voor de poppen kregen de makers namelijk hulp van de studio Pedri Animation uit Ankeveen.

In dit bericht vind je alvast een eerste, leuke voorsmaakje van de film. Op Cartoon Movie kregen we nog meer fragmenten te zien. Sommige clips waren toen nog niet volledig afgewerkt, maar zagen er wel al goed uit en smaakten absoluut naar meer. Als extraatje krijg je onderaan nog twee foto’s genomen achter de schermen.

Momenteel bevindt de film zich in de postproductiefase. Een jaar lang maakte elke animator ongeveer vier seconden per dag. Bezoekers van het animatiefilmfestival in Annecy konden op 11 juni 2013 een work in progress-voorstelling bijwonen. De stop-motionfilm – omschreven als een hartverwarmend avontuur voor de hele familie – heeft een budget van 3,3 miljoen euro en zal 75 minuten duren. Het resultaat wordt op 8 november 2013 verwacht in de bioscoopzalen in Noorwegen.

Foto’s Solan and Ludvig (klik voor hogere resolutie)

Eerste teaser Solan and Ludvig: Christmas in Pinchcliffe

Lees ook:Trailer Solan & Ludvig-film
Lees ook:Christmas in Pinchcliffe in de maak
Lees ook:Vanavond op tv: Het Noorse bioscoopsucces Flåklypa Grand Prix
Lees ook:IBM verslaat Aardman
Lees ook:Prachtige afbeeldingen uit The Lost Sand of Dreams

Eén reactie op “Eerste beelden Solan & Ludvigs kerstfilm

  1. TAZ

    het ziet er goed uit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.