Athena pikt Auntie Claus op

Een nieuwe stop-motionanimatiefilm over het kerstavontuur van een meisje.

Athena Studios heeft de filmrechten bemachtigd van Auntie Claus, een kinderboek van de Amerikaanse schrijfster Elise Primavera. Het Californische multimediaproductiebedrijf wil van het kerstverhaal een avondvullende stop-motionfilm van negentig minuten maken.

Auntie Claus werd voor het eerst uitgegeven in 1999 en volgt het verhaal van de elfjarige Sophie, een verwend meisje. Kerstmis betekent voor haar een hoop pakjes met daarin het allernieuwste speelgoed. Haar ouders zijn altijd druk met hun werk en hebben weinig tijd voor Sophie en haar broer Chris, met wie ze vaak ruzie maakt.

Sophie heeft weinig vrienden, maar ze houdt erg van haar tante. De mysterieuze vrouw woont in een penthouse, eet elke dag kerstkoekjes, laat de kerstversiering het hele jaar hangen en verdwijnt vaak op verre, geheimzinnige zakenreizen. Voeg daar vliegende liften en twee honden als butler aan toe en je krijgt een geanimeerd avontuur.

De studio is al gestart met het uitwerken van het verhaal en het ontwerpen van de karakters, waarvan je in dit bericht de eerste schetsen en animatietesten ziet. Bij Athena werken verschillende mensen die ervaring opdeden bij animatiestudio’s Pixar en LAIKA en poppenbouwers Mackinnon & Saunders.

Studiobaas en producent Jon Peters (afgebeeld op de onderstaande foto) houdt momenteel nog gesprekken met potentiële regisseurs, maar enkele namen hebben reeds toegezegd aan het nieuwe filmproject: director of photography Pete Kozachik (Coraline, Corpse Bride), art director Tom Proost (Coraline, The Nightmare Before Christmas), producer Brice Parker (visual effects Jurassic Park III) en camera operator Tim Taylor (Coraline, Frankenweenie).

Onderaan vind je een production reel van de studio waarin je een eerste glimp kan opvangen van de animatie. Het afgewerkte resultaat zou in november 2016 in de bioscoop moeten verschijnen.

Artwork en foto’s van Sophie

Production reel (van 00:04 tot 00:12)

(Via CreativeCow)

Lees ook:Teri Hatcher spreekt stem in voor Coraline
Lees ook:Win! Leuke Coraline prijzen!
Lees ook:Progression reels van Planet 51
Lees ook:Allereerste sneak preview van Henry Selicks Coraline
Lees ook:Be careful what you wish for – nieuwe Coraline poster

2 reacties op “Athena pikt Auntie Claus op

 1. Erik Butter

  Wow dat hoofd is net een kopie van Coraline…

    /   Beantwoorden  / 
  1. DragonMaster

   Wat je zegt. Het is vast geen toeval, het hele team heeft er zo te zien aan mee gewerkt.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.