Spook Train gepland

Trailer voor een bloederige stop-motionfilm.

Lee Hardcastle is een Britse animator die via internet wereldwijde roem verwierf met zijn gruwelijke, geanimeerde kleifilmpjes. In 2011 won hij een wedstrijd waardoor zijn korte film T is for Toilet deel mocht uitmaken van de horrorfilmcollectie The ABCs of Death.

Momenteel plant hij zijn eerste avondvullende stop-motionfilm: Spook Train, de “werelds eerste claysplotation”. Via crowdfundingsplatform Kickstarter hoopt hij met de steun van zijn fans minstens £40.000 bijeen te sprokkelen (bijna 48.000 euro).

De griezelige film draait om de drie kinderen O.B., Natalie en Short. Zij ontdekken de Spook Train en ervaren zelf waarom de verlaten attractie gesloten werd. Het duistere verhaal met zwarte humor bestaat eigenlijk uit tien korte films, die zich in tien kamers afspelen waar de karretjes van de attractie voorbijrijden. Sommige films duren vijftien minuten, andere slechts dertig seconden.

Het Kickstarter-budget wil Hardcastle gebruiken om zich twee jaar lang in een donkere studio op te sluiten om aan de film te werken. Het resultaat wordt verwacht rond Halloween 2016. Hoe meer geld er wordt ingezameld, hoe beter de animatie wordt. Het doel is om de typische Youtube-kwaliteit te overstijgen. Wie de film steunt, kan op allerlei leuke geschenken rekenen. Een van de beloningen is Ghost Burger, een korte film van 22 minuten (het vervolg op T is for Toilet). Meer informatie vind je op Kickstarter.

Trailer Spook Train

(Via Cinemablend)

Lees ook:Wheatley wil Megaevilmotherfuckers
Lees ook:Animaties voor horrorfilmcollectie
Lees ook:The Goon zoekt sponsors
Lees ook:Michel Gagné plant animatiefilm
Lees ook:Nieuwe Morph online

Eén reactie op “Spook Train gepland

  1. Mohegan

    Hm, deze sla ik over. Had T for Toilet al eens gezien en vond dat toch iets te bloederig naar mijn smaak. Das niet echt meer amusant voor mij :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.