Strange Fruit

Knappe studentenfilm over racisme.

Met Strange Fruit studeerden Shimi Asresay en Hili Noy af aan de Bezalel Academy of Art and Design, een bekende animatieschool in Jeruzalem (Israël).

In de film worden een vader en zijn zoon opgeschrikt door de komst van een vreemde jongen met een andere kleur. De aangrijpende tekenfilm heeft een sober, monochroom kleurenpalet en een opvallende stijl (etsen die op digitale wijze werden gemaakt). Aan de film werd negen maanden intensief gewerkt.

Strange Fruit laat zien hoe racisme van generatie op generatie wordt doorgegeven. Racisme is iets waarmee de makers en hun familie niet alleen in het verleden (Holocaust), maar ook vandaag nog steeds worden geconfronteerd (de haat tussen Palestijnen en Israëliërs). Daarom kozen de twee ervoor om een allegorische film te maken die racisten een spiegel voorhoudt. Het resultaat doet kijkers hopelijk inzien dat angst en haat voor vreemdelingen erg gemakkelijk kan worden aangeleerd en dat de rollen even gemakkelijk kunnen worden omgedraaid. Meer over de korte film (waaronder een verzameling artwork) vind je op deze Facebookpagina.

Strange Fruit

Lees ook:Strange Oaks
Lees ook:Wordt Dr. Strange de eerste Marvelfilm van Pixar?
Lees ook:Geen enkele uitweg in Closed Zone
Lees ook:Eerste trailer voor Paths of Hate
Lees ook:Book of Life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.