Trailer Ghibli-docu

Nieuwe fragmenten uit de film over de animatiestudio.

Deze week gaat in Japan een nieuwe documentaire in première over Studio Ghibli, de wereldberoemde animatiestudio. De film luistert naar de naam Yume to Kyoki no Okoku, wat in het Engels klinkt als The Kingdom of Dreams and Madness. Volgens regisseur Mami Sunada verwijst de titel naar de gekheid die gepaard gaat met het nastreven van een droom (lees: het jarenlange gekkenwerk dat tekenfilms maken is).

De documentaire draait om drie boegbeelden van de studio: producent Toshio Suzuki en regisseurs Hayao Miyazaki (Spirited Away, Princess Mononoke, My Neighbour Totoro) en Isao Takahata (My Neighbors the Yamadas, Pom Poko, Grave of the Fireflies).

De drie worden al sinds 2012 gevolgd terwijl ze aan de nieuwe tekenfilms Kaze Tachinu (The Wind Rises) en Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya) werken.

Onderaan in dit bericht vind je de Japanse trailer voor documentaire, al verscheen eerder ook een uitgebreidere montage met beelden uit de film. Begin september maakte Miyazaki bekend dat hij met pensioen gaat en dat Kaze Tachinu zijn laatste film als regisseur is. De onderstaande trailer start dan ook met Miyazaki die op een persconferentie aankondigt dat hij het deze keer meent (in het verleden gaf hij al vaker aan met pensioen te willen gaan) en laat zien hoe zijn medewerkers bedankt.

Het resultaat wordt op 16 november 2013 in de Japanse zalen verwacht. Ghibli heeft laten weten dat er ook aan een versie met (Engelse) ondertitels wordt gewerkt.

Japanse trailer Yume to Kyoki no Okoku

(Via ANN)

Lees ook:Voorsmaakje Ghibli-docu
Lees ook:Ghibli-docu in de maak
Lees ook:Einde voor Ghibli?
Lees ook:Miyazaki plant een vervolg op Porco Rosso
Lees ook:De Miyazaki’s: zo vader zo zoon

2 reacties op “Trailer Ghibli-docu

  1. 5tarvin

    ja een must see

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hansje

    Fijn dat er ook een Engels ondertitelde versie komt. Mijn Japans is wat roestig de laatste tijd… ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.